Első benyomás 5. hét: Patriots @ Redskins

Kép
EB

A New England Patriots idegenben 33-7-re nyert idegenben a Washington Redskins ellen. 

A támadók az egész első félidőben, míg a védők egy játék erejéig nem igazán voltak a pályán, azonban az, hogy a többi időben nagyon odatették magukat, végül egy sima győzelmet hozott a csapat számára.

Nézzük a részleteket:

Tom Brady 42 passzából 28 volt sikeres összesen 348 yardért, 3 TD-t és 1 INT-et rakva mellé. A negyedik negyed végén már Stidham volt a pályán, de csak 1 passzlehetőséget kapott, az sem sikerült.

A futók közül Sony Michel kapta a legtöbb labdacipelést, 16 alkalommal volt nála a labda, ebből 91 yardot és egy TD-t szerzett. James White 6 lehetőségből 26 yardot, míg Brandon Bolden 5 alkalomból 13 yardot ért el.

Az elkapóknál Julian Edelman és James White felé is 9-9 alkalommal szállt a labda. Edelman volt a sikeresebb, 8 alkalommal elkapta 110 yardért és 1 TD-ért. White a 9-ből 6 alkalommal kapta el 46 yardért. Josh Gordon felé 8 alkalommal ment a labda, ebből 5-ször elkapta 59 yardért.
Ryan Izzo kettőből kétszer elkapta a labdát 39 yardért és karrierje első TD-jéért. Sony Michel is kapott el labdát, 3 alkalommal volt rá lehetősége, midháromszor elkapta összesen 32 yardért. Brandon Bolden felé egyszer szállt a labda el is kapta és ez TD-t ért. Matt LaCosse felé 4-szer szállt a labda, egyszer kapta el 22 yardért. Meyersnek és Jakob Johnsonnak is volt 1-1 elkapása, előbbinek 6, utóbbinak 5 yardért.

A védelem ismét odatette magát. Egyetlen egy játék kivételével, amikor több szerencsétlen megmozdulást követően sikerült TD-t elérnie a Redskinsnek, végig nagyon keményen játszottak, gyakorlatilag esélyt sem adtak a fővárosiaknak. 

Jamie Collins és Jonathan Jones is kierőszakolt egy fumble-t, előbbinek végül sikerült az utóbbi által megkezdett munkát befejeznie és megszereznie a labdát.

Devin McCourty az első 4 mérkőzésen labdát szerzett, és ezen a mérkőzésen sem maradt el a McCourty labdaszerzés, de ezúttal nem Devin, hanem Jason kapta el a labdát. 

Dont'a Hightower 1,5 alkalommal, Collins 1, Shelton 1, Winovich 1 és Bennett pedig 0,5 alkalommal ért oda a Redskins irányítójához. 

Az új rúgó, Mike Nugent is bemutatkozott. Az első megmozdulása nem volt sikeres, kihagyott egy extra pontot, azonban ezután már nem hibázott. Kettőből két mezőnygólt berúgott, majd még 3 extra pontot is.

Érdekesség, hogy a kickoffot ezúttal nem a kicker, azaz Nugent rúgta, hanem a csapat puntere, Jake Bailey

Rövid hét következik, a csütörtök esti rangadó keretében a New York Giants látogat a Gillette Stadionba. 

Hozzászólás

Ezzel a fallal gyorsan varázsoljon valamit Scar mester, mert rossz volt nézni, ahogy folyamatosan TB arcában voltak 2-3 másodperc után. Aki szemmel láthatóan ezt már kevésbé élvezi így 42 évesen...

Igen, időnként teljesen szétestek, az össze-vissza futkosás érzését keltették bennem, néha feküdt a teljes fal, néha erőből lenyomták őket - szóval még nagyon kell alakulniuk, bőven van mit az összhangon dolgozni.

De a támadók mégiscsak feltettek 33 pontot, ez még a Skins ellen se kevés, végülis lehengerlő győzelem volt, de sokat kell ezen a csapategységen is csiszolni. Kell elkapó pótlás valahogyan, akár a meglévőkből, akár kintről.

Ráadásul most úgy tűnik, ez a nyomás Brady pontosságának sem tesz jót, mert nem tudjuk játszani a rövid útvonalakat a slot-ban. 

Az int nagyon durva volt, TB12 nem szokott ennyire vakon ilyeneket dobni

Cannon és Mason formán kívül, nagyon kellene egy jó Wynn 

A 7 kapott pont után 33-at rakott fel a csapat úgy, h. a végét már nem erőltették. 👍 Hajnalra pedig még büszkébb lettem a csapatra. A Chiefs zakója felértékelte bennem ezt az 5-0-át.

Innentől kezdve veszi kezdetét a szezon... 💪

Az utolsó előtti mondatodat nem igazán értem, a Chiefs kontender csapattal játszott, nem 1/1 jelölttel!

A Colts nagyon megfogta az eddig lehengerlő

Chiefs offense_t gondolom egyre több a video

is jobban feltudnak készülni a védelme. 

A mi védelmünk a liga legjobbja az nem vitás

a Seahawks védelme volt utoljára ennyire domináns passz és futás ellen egyaránt. 

 

 

A védelem eddig nagyszerűen megoldotta a feladatát, de hamarosan következnek a komolyabb ellenfelek, ott derül majd ki igazán jók-e. Az Eagles, Cowboys, Chiefs, Texans négyes egymás után következik majd, ők nagy valószínűséggel sokkal komolyabb támadóerőt fognak felvonultatni az eddigi ellenfeleinknél. De előttük még majd a Barnák is okozhatnak meglepetéseket. A többi meccs kb kötelező győzelem, bár az ilyenek is szoktak párszor meglepő dolgokat hozni. 

Elmondható, hogy a védelem azt az egy nagy futást leszámítva hozta magát, folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet. Nagyszerűen játszanak, folyamatos a rotáció. Trey Flowers távozása után nem gondoltam volna, hogy a front 7 ilyen nyomást tud helyezni az ellenfél játékosaira.

Támadó oldalon az első félidő nagyon nyögve nyelős volt, de a 2. félidőben a félidei elemzést követően beindult a gépezet és kérdést sem hagyott, hogy melyik a jobb csapat jelenleg.

Remélem a támadófal fejlődni fog, mert az első félidőben nem nagyon ment a futás és passz blokkolás, a második félidőben már úgy működött a futás blokkolás ahogy a tavalyi évben és passzblokkolás is működött. (Végül is vehetjük fejlődésnek az első félidőhöz képest)

Összességében elmondható, hogy jó úton haladunk, az offense is fel fogja venni a fordulatszámot. Go Pats.

Előre lehetett tudni, hogy a Washington futás elleni védekezése elég gyatra, ennek ellenére az első félidőben szinte végig csak passzoltunk. A 2. félidőre egyértelműen váltottunk és elkezdtünk futni és láss csodát működni kezdtek a dolgok.

 

Köszi Colts! :D

Válasz Iron_Condor üzenetére

Várható volt hogy Mahomes sem marad örökre teljesen egészséges. Zavarja a bokasérülése, így már kevésbé tud fickándozni. Most derül majd ki mekkora játékos valójában.

Fantasztikus játékos és nagyon jó helyre is került, a liga 2. legjobb főedzője ki fogja hozni belőle a maximumot. 

Pozitívum:

A nagyarányú győzelem mindenképpen. 33 pontot tett fel a csapat a táblára válasz nélkül, ezen akkor sincs mit magyarázni sokat, ha 0:4-es csapat az ellenfél.

A D egésze. Az az egy elszúrt játék nem volt szép, de emlékezzünk arra, hogy 1-2 évvel ezelőtt hány misstackle volt egy-egy meccse - nem egy play összesen.  Amúgy pedig én jobban örülök, ha azért kapunk TD-t,mert valamelyik játékos - a jelen esetben legalább DMC és JMC - hibázik, mintha olyan jól felépített gameplannel áll elő az ellenfél, amire nem tudunk válaszolni. Ha 5 meccseként egy ilyen hiba lesz, azzal mindenki kiegyezik.

11 interception 5 meccs alatt - a következő csapatnak van öt. A turnover mutató +7, parádés. A passrush nagyon komoly, HT-nek és Collinsnek fantasztikus szezonja van, Winovich nagy steal, Adam Butler pedig óriásit fejlődött. De Van Noy vagy Bentley alakítása is parádés (az a szegény RB még a meccs végén is üres tekintettel ült a pálya szélén, akit Bentley TFL szerelt, pedig a sisakjához hozzá sem ért.)

Nugent az első XP után minden mást berúgott, előrelépés a korábbi meccsekhez képest :). Én nem vettem észre, hogy Bailey rúgta kickoffokat, pedig pont azt néztem, hogy végre  van touchback vagy nincs visszahordás, de én ezért Nugentet dicsértem magamban.

Fel sem tűnt, hogy Chung nem játszik, pedig fontos láncszeme a védelemnek, tartottam tőle, hogy észre fogjuk venni a hiányát.

Végre megindult a második félidőben a futás, ehhez kellett a Skins védőinek elfáradása is.

Edelman mindig ott van, sérülten is gyönyörű elkapásai vannak, nem örülök annak, hogy minden play után a bordáit fogdossa, ha ő is megsérül úgy, hogy kispadra szorul, lassan elkapó sem marad. (Dorsett sérüléséről nem hallottam több hírt, de harmstring injury nem szokott gyorsan gyógyulni.)  Én idén először láttam Gordon játékát konzisztensen jónak. Örülök, hogy próbálkozunk  a TE hívásokkal, Izzo TD-jénél elváltotta magát a Skins védelem,  ezzel szerencséje volt, de mind a két elkapása szép volt, a másik TE esetében az 1/4 kevésbé dicséretes. 

 

Negatívum:

Az O fal, konkrétan Newhouse. Egyszerűen nagy neki a kabát. A vakoldali tackle a legfontosabb pozíció és folyton megverték. Miért nem Cannon játszik ott? Hozzáteszem a fal egésze  a háromemberes passrusht nem tudta feltartóztatni.  Bradyt négyszer sackelték és volt rajta kilenc QB hit. (A Patsnek 6 sackje volt és 8 QB hitje, én a végén már sajnáltam McCoyt, az arcán látszott, hogy elege van. Pedig Brady ugyanannyit kapott.) Ez nagyon sok és Brady előbb-utóbb meg fog sérülni.A félidei elemzés viszont sikeres volt a futásblokkolás területén. 

Két labdaszerzést követően a RZ-ból indított két drive-ból 3 pont és egy interception mint eredmény.

 

+1 (Azért mert, itt van pozitív és negatív is).

Brady a gyenge O-fal ellenére 106,1-es ratinggel passzolt, 348 yard és 3 TD - szép teljesítmény ilyen nyomás alatt. Az interceptionje viszont egyértelműen az ő hibája volt, nem is értettem, hogy hogy gondolta, hogy egy löbbölt passzt White elkap double coverage-ben két magasabb védő között. A múltkori meccsen dobott interception hasonló módon nem rossz kivitelezés, hanem rossz döntés miatt született, de ott legalább "mentő körülmény" volt a védő váratlan és szép leválása Meyersről. Itt az eldobásnál látszott, hogy interception lesz. Nem vagyunk szokva ahhoz, hogy ilyen rossz döntéseket hozzon.

Amikor Brady előretört és ráesett/rányomták a sérült térdére, megállt bennem az ütő, pláne, amikor elkezdte tapogatni. (Szerencsére csak kipucolta a füvet.)  A scramble sosem volt az ő műfaja, akkor inkább dobja ki oldalt a lasztit. 

Konkluzió

5:0-al állunk, immáron egyedül az AFC-ben, mienk a home field advantage (a Colts örülhet, hogy kaptak tőlünk egy jól felkészített franchise QB-t :). Mire odaérünk a Ravens, Chiefs, Browns, Cowboys, Texans, Eagles meccsekhez, annyi videó lesz, hogy ez a védelem megint meg fogja találni az ellenszert Mahomes és a többiek ellen. (Lamar Jacksont már tegnap megfogta a Steelers.) Jó kis szezon ez, egyedül a sérülések nagy száma aggasztó.

 

 

 

 

Most 6 vagy 5 sacket szereztünk? A statisztiks szerint 6 sacket ért el a csapat, de csak 5 sacket nevesítenek.

Az Indy győzelme segít rajtunk, de továbbra is a Chiefs elleni meccs lesz a döntő.

Ha mi csak ott kapunk ki, a Chief meg nem botlik többet, akkor is ővék az első hely az egymás elleni miatt.

Sajnos a képlet nem változott a Cheifset verni kell a hazai pálya érdekében, annyit segített a dolog, hogy egy másik, csapat ellen belefér egy L, ha hozzuk a Chiefs meccset.

Igen, az tisztán látszik, hogy a KC a legnagyobb rivális, de legalább tegnap látszott, hogy őket is lehet limitálni, eddig úgy tűnt, hogy képtelenség, mert még a legrosszabb napjukon is felpakolnak 25+ pontot, tegnap ez megdőlt. Nálunk nyilván az O-nak kell összeszednie magát, a D-t most ki lehetne engedni bárki ellen a pályára.

A következő csapatnak 7 INT-je van (GB) és nem 1/1 jelölt csapatokkal játszottak. Videó meg Rólunk is készül, főleg a Bills meccsről. Sérülések más csapatoknál is vannak bőven, azon ne nyavalyogjunk/ne magyarázkodjunk, pl. a Chiefs-nél tegnap 4 játékos dőlt ki és Mahomes is sántikált a vége felé.

A következő csapat a New York Giants. Interception száma: 5. Eli Manning 2 + Daniel Jones 3 = 5. 

Mire gondolsz a Green Bay-el? Nekik ráadásul csak 1 INT-jük van. 

Én itt olvastam: http://www.nfl.com/stats/categorystats?archive=false&conference=null&role=OPP&offensiveStatisticCategory=null&defensiveStatisticCategory=INTERCEPTIONS&season=2019&seasonType=REG&tabSeq=2&qualified=false&Submit=Go

Igen, ez igaz, de akkor dupla félreértés van. Burkus azzal, hogy "11 interception 5 meccs alatt - a következő csapatnak van öt" arra gondolt (szerintem), hogy nekünk van 11 labdaszerzésünk, míg a következő ellenfél (Giants) már 5-ször eladta a labdát. 

Te pedig arra gondoltál, hogy a 11 szerzett után a második helyen a GB áll, 7 szerzettel, akik nem 1/1-re hajtó csapatokkal játszottak. 

 

Ehhez az 1/1 dologhoz azért azt mindenképpen hozzá kell tenni (ezt nem feltétlen Neked írom), hogy a szezon elején, amikor még 0-0-al áll mindenki, akkor maximum sejteni lehet, hogy ki hogy fog végezni. A második meccsen a Dolphinsnál volt egy sejtésünk az első meccsük alapján, hogy nem lesz kihívás a csapatnak megverni őket. De a harmadik héten a Jets ugyan 0-2-vel állt, de első héten éppen csak kikapott a Billstől (17-16-ra), igaz, utána a Brownstól simán kikaptak. De akkor még nem lehetett tudni, hogy 0-4 lesz belőle. A Bills főleg nem volt gyenge a 4-0-al, erre gondol mindenki, mint megmérettetés gondolom, de nem szabad(na) elfeledkezni a Steelersről sem, hiszen (bár most 1-4-el állnak, de tegnap hosszabbításban kaptak ki a Ravenstől , a Seahawkstól is épphogy kaptak csak ki (28-26), 49erstől szintén (24-20), mindezt csereirányítóval. De ellenünk még BigBen játszott, tehát az első meccsünk is megmérettetés volt a javából, nem 1/1-re hajtó csapatok ellen. 

Védő statok, hogy miről beszélek:

  • Total yards (kapott): Bills 2. , Jets 13., Steelers 17.
  • Harmadik kísérlet kivédekezése: Bills 4., Jets 15.
  • Legtöbb fumble okozás: Steelers holtverseny 3., Bills holtverseny 10., Jets holtverseny 15.
  • Yard/játék (tehát a védelem ellen mennyi yardot szerez a támadósor/play): Bills 2., Steelers 8., Jets 14., 
  • Kapott pontok összesen: Bills 4., Jets 12. , Steelers 18. 

 

Szóval ne becsüljük le az elért eredményeket! 

Mondjuk a Jets meccsnél azt is illik megemlíteni, hogy a meccs előtt kiesett a kezdő irányitójuk, szóval kb mindenki tudta hogy a szezonjuk kuka. A védelmük akár meg is szakadhat akkor sem lesz ebből nekik semmi jó.

 

Az ilyen " mennyivel kapott ki" összehasonlításoknak én nem sok értelmét látom:) pl. a Bengals az első héten alig kapott ki a Seahawkstól, akik most megverték a Ramset, akik viszont a Saintset.

A Dolphins-Jets-Redskins mérkőzések bizonyos szempontból "mehetnek a kukába", nyilván azokat is meg kellett nyerni, de érdemi esélye nem volt az ellenfélnek, lásd az oddsokat, spreadet. A Jetsnél az is csalóka lehet a kapott pontokat tekintve, hogy nekik már volt a bye-weekjük, így nyilván jobban állnak kapott pontokban, ha az összes kapott pontot nézzük, nem pedig az átlagot (nekem ez így jött le, de ha nem akkor bocsi :)).

"Igazi" erőfelmérőnek a Steelers és Bills elleni meccseket lehet tekinteni, a Steelers ellen minden klappolt (talán a futás nem), a Bills ellen pedig az O# gyengélkedett.

A Patriots mindig lassan kezdi a szezont, így talán kapóra is jön, hogy az elején jönnek a papíron könnyebb ellenfelek, aztán majd november-decemberben meg az igazi rangadók.

Az biztos, hogy a defense nagyon ott van a szeren, az offenseben pedig én olyan hiányosságokat látok, amik idővel kiküszöbölhetőek (fal összeszokottsága, JJ beépítése, stb.)

A schedule miatt becsapós egy picit az, hogy hogy állunk mind a két oldalnak igaza van bizonyos szempontból: ha erősebb csapatok ellen lettek volna a meccseink valószínűleg nem lennénk hibátlanok, de ezekre a meccsekre is ugyanúgy fel kellett pörögni és készülni, ami majdnem teljesen sikerült is... :)

 

Hát Nálam, mivel a mondatban egy csapat pozitívum volt az első, az utána következő, egyértelműen, a csapat pozitívum második helyezettje...

Az utolsó mondatod Nálam így hangzik: Ne becsüljük túl az eredményeket!

Kevés csapat olyan szerencsés (persze nem tehet róla!), hogy 8 "előszezon meccset" játszhat, ebből 4-et a liga jelenleg másodosztályú szinten lévő, 1/1-ért küzdő utolsóival, akik ellen néhány drive elég volt a győzelemhez, miután a def. folyton visszaszerezte a labdát az off.-nek (a tegnapi meccsen 11x!-10 punt,1 INT), többnyire kedvező pozícióban, hogy gyakorolhasson ill. elherdálhasson belőle jó sokat (tegnap 7x!-6 punt, 1 INT). Szerencsére volt egy meccs, amin vizsgázhatott mindkét csapategység (def-kitünőre, off.-legfeljebb elégségesre), a többi edzőmérkőzés volt... Az egész meccses jó/konzisztens offense játék egyelőre a Holdban van, helyenként idegesítően gyenge...tanulhatnának végre a def.-től, akik ellenféltől függetlenül, gyakorlatilag még a garbage-time-ban is, odateszik magukat, nem engednek ki. Az igazi vizsga még odébb van...szerencsénkre. Én még várok a nagy lelkendezéssel...

Szia Hopi!

Ezt most egy kicsit egyoldalúan látod. Összességében egyik megállapításoddal sem vitázom, de a végkövetkeztetéseddel igen. Emlékezz arra, hogy ilyenkor általában 2-2-vel szoktunk állni, vagy ha ezt a meccset is beleszámolom: 3-2-vel. Továbbá a NFL-ben nincs lefutott meccs, "1/1-es csapat", számtalan példát tudunk hozni, akár még a Pats háza tájáról is. Jelenleg az összes meccset hoztuk, egy meccsen kívül mindet jelentős különbséggel. Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot. Ahogy a Sith Nagyúr szokta mondani: a foci Hálaadás után kezdődik. Az esetek döntő többségében akkorra még jobbak szoktunk lenni... Szerintem a Giants meccs is érdekes lesz, értékmérő, mert az a csapat mindig kiotalál ellenünk valamit, 60 perc koncentráció kell majd. 

A Giants-nél kiesett a liga egyik legjobb futójátékosa, meg is látszott ez már a tegnapi meccsükön is. Ha megöljük a maradék futójátékukat akkor kb vége is. A védelmük majdnem ligautolsó, szóval értékmérőnek éppen nem gondolnám azt a meccset. Az majd inkább október 27-én a Barnák ellen lesz.

Szia Palesz!

Az eddig látottak alapján Mindkettőnknek joga van bármilyen optimista/szkeptikus/pesszimista stb. következtetés levonására, nagyon vagy kevésbé lelkendezni. Amikor szorosan álltunk, a védelem, enyhén szólva, nem volt még jó és a támadók is kicsit döcögtek (bár volt 5-0-unk is!) és a sorsolásunk sem volt ilyen kedvező. Most úgy tűnik ligaelit védelmünk van, akik a 2. legerősebb védelmű, és jelenleg PO esélyes csapatot a ST segítségével vereségre kényszerítették. Az eddigi  meccseken Én a támadó játékot igen gyengének tartom. Ami a Hálaadás-os mondást illeti, ha csak akkor kezdünk jól játszani támadó fronton is, lehet kicsit késő lesz, addig jön a Browns és megyünk a Ravens-hez és a Eagles-hez. Az Én lelkendezésemhez/bizakodásomhoz ezek közül legalább kettő legyőzése szükséges...

Azért a Skins TD-je előtti hívás és játék remek, szellemes volt, ráadásul precízen is hajtották végre! (Ezért is tudták megetetni velünk!) Ezt akkor is el kell ismerni, ha az ellenfél csinálta! (Akár még a mi playbook-unkban is el tudnám képzelni, ahogy egy fineszes fake punt-ot is.) Később még többször is próbálkoztak vele - ha jól emlékszem, talán még kétszer -, de hál' istennek a védelmi edzőnk is tanulékony, ezeket már sikeresebben levédekeztük, el tudtuk hárítani. (Igaz, az infarktus kerülgetett.) Ezekből már nem lett újabb TD! Talán egyszer egy first down, a másik egy néhány yardos futás.

Tudom minden játékban van, de azért ott Van Noyt pont annyira holdingolták meg, hogy ne érjen oda, igaz azért a legalább 3 lecsúszott szerelés sem kellett volna.

Ezt én is vitatom. JMC és DMC egyértelműen elrontotta  a szerelést. Látszott, hogy Harmon azért reagál későn, mert biztos abban, hogy a McCourty testvéreken nem jut át a futó. (Utána ő is megpróbálkozik a szereléssel sikertelenül.)

Egy first down elérése adekvát volt, de nem volt benne a playben a 65 yardos futás. Ha a védők nem hibáznak, megállítják a futót a Skins 45 yardos vonala körül.

Az én véleményem szerint az első félidőben rossz kombináció alakult ki. Nem tudtak a célpontok tiszta helyzetbe kerülni annyi idő alatt, ameddig a fal képes volt feltartani az irányítót támadókat. Ez fordítva is igaz. A fal oly kevés ideig állt ellent, hogy nem volt idő elszakadni. A második félidőben szétfutottuk Őket és ezzel hiába rontottak TB-re, hiszen a labda "elszaladt". Ezzel kíméltük az irányítónkat is és helyzetbe hoztuk a futókat is, kik éltek is most a lehetőséggel.

Nagy játék volt, igen, de a 32-nek simán szerelni kellett volna a félpályán és akkor nincs TD 

Ez így van, DMC-nek tegnap volt két nagyon csúnya mistackleje, szerencsére a másodiknál volt aki javítson. Az elsőnél viszont látszott hogy mindenki biztos benne hogy megcsinálja ezért meg is álltak. Így azért a többiek felelőssége is felvetődik.