Első benyomás: 12. hét: Patriots vs Cowboys

Kép
EB

A Patriots hazai pályán 13-9-re nyert a Dallas Cowboys ellen.

A találkozón a védelmek csatája volt, amit a Patriots-é nyert meg, a második félidőben összesen 3 pontot engedtek a Dallas támadóinak.

Az időjárás abszolút faktor volt a mérkőzésen, hatalmas esőzés volt végig és emellett a szél is nagyon fújt. Ez a rúgók teljesítményén is meglátszott.

A Patriots támadógépezete ezen a mérkőzésen is ritkán volt a topon, de mivel sem Sanu, sem Dorsett nem léphetett pályára, így azért ez annyira nem volt meglepetés. Viszont Wynn visszatért, ami máris meglátszott a futójátékon. Még úgy is, hogy Cannon a héten már beteg volt, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Bill Belichick elmondta, hogy őt meglepte, hogy a játékos vállalta a játékot, ugyanis annyira beteg volt, hogy még beöltözni is alig volt ereje a mérkőzés előtt. A bemelegítésre nem is ment ki, a mérkőzés kezdete előtt 2 perccel jött ki csak az öltözőből. 

Sokan kritizálják a Patriotsot, amiért nincs olyan erős támadógépezete, mint az elmúlt években volt, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ha több pénzt költöttek volna erre a csapategységre, akkor nem lenne/lehetne ilyen védelme és speciális csapategysége. A fizetési sapka miatt a csapatoknak választaniuk kell. Kivéve, ha egy csapat sokszor húz a draft elején a gyenge szereplése miatt, akkor előbb-utóbb összejön egy, még az újoncszerződésében lévő kiemelkedő játékosok magja. Azonban a csapat az elmúlt 20 évben többnyire az utolsó 4 helyen húzott a drafton, már amikor ilyen-olyan okból nem vették el a csapat elsőkörös pickjét.

És most nézzük a részleteket:

Tom Brady 37 passzából 17 volt sikeres 190 yardért és egy TD-ért. Az irányító az elmúlt hetekhez képest most játszott a legjobban, sokszor dobott tökéletes passzokat, csak az elkapónak nem sikerült azt megszelidíteniük.

A futók közül Sony Michel kapta a legtöbb lehetőséget ezen a mérkőzésen is, 20 labdacipelésből 85 yardot ért el. Bolden egy alkalommal kapta meg a labdát, akkor 11 yardot futott vele. James White és Rex Burkhead 2-2 alkalommal kapott esélyt, előbbi 5, utóbbi 3 yardot futott.

Az elkapóknál Julian Edelman felé 12 alkalommal szállt a labda, ebből 8-szor kapta el 93 yardért. A második legeredményesebb ezen az estén Jakobi Meyers volt, 9 alkalommal célozta meg Brady, 4-szer elkapta 74 yardért. Rex Burkheadet ötször célozta meg Brady, kétszer elkapta 14 yardért. N'Keal Harry felé négyszer repült Brady passza és bár csak egyszer kapta el, de az egy fantasztikus elkapás volt 10 yardért és egy TD-ért.

A TE-k közül Matt LaCosse egyszer kapta el a labdát 5 yardért, Watson pedig bár egyszer megcélozta őt Brady, a labdát nem sikerült elkapniuk.

Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az időjárás egyáltalán nem segítette a passzjátékot, láthatóan nagyon csúszott a labda, szinte az összes elkapónak volt csúnya dropja.

A védelem most is elképesztően játszott. TD-t ezen a mérkőzésen sem engedtek. Közülük is kiemelkedett Stephon Gilmore, aki nem csak hogy szerzett egy INT-et, de gyakorlatilag a Cowboys sztárelkapóját levette a pályáról, Amari Cooper egyetlen labdát sem kapott el mellette. 

Jason McCourty sérülés miatt nem tudott pályára lépni, de a csapatnak viszonylag jól sikerült megoldania a hiányát. 

Az első negyedben gyengébben kezdtek, Zeke Elliott többször is kibújt a szorításukból, de ezt később sikerült kijavítani és a második félidőben már sokkal jobban védekeztek a futás ellen.

A speciális csapategységnek is sikerült labdát szereznie, amikor blokkolták a Dallas egyik puntját, ezzel nagyon jó helyzetbe hozva a támadókat. 

Nick Folk 4 mezőnygól-kísérletéből 2 ment be, illetve egy extra pontot is értékesített. Bailey rugásai most nem voltak olyan jók, amit lehet a nagy szél és az eső számára is írni.

Hozzászólás

TB szerintem is rendben volt tegnap. Volt 5-6 tökéletes és még 2-3 elkapható passza, amit nem sikerült behúzni az elkapóknak.

És lehet hogy Wynn nem a megváltó (nem is játszott hibátlanul), de szemmel látható volt a fejlődés mind passzblokkban, mind a futásoknál

Ha Wynnel ennyit javulunk meccsenként, akkor rendben leszünk. :)

3. NFL mérkőzését játszotta és már így is meghatározó volt, nem elmenve a mellett amit írsz és nyilvánvaló, hogy néha belehibázott, de öröm volt látni Brady körül a zsebet.

A 3. meccse volt úgy hogy lassan vége a 2. szezonjának, szóval én nem mernék rá fogadni, hogy a szezon végéig egészséges tud maradni.

W!

Amit viszont nem értettem az a játékidő kezelése volt és itt nem az utolsó támadásra gondolok, mert az matematikailag adott, hanem az utolsó előtti támadásra. Négy perccel a vége előtt csak négy ponttal vezetünk, pörög az óra, a támadó órán még 18 másodperc van és nem várjuk meg, hogy lemenjen 1-2 másodpecre, hanem indítjuk a támadást (kétszer is). Miért rohantunk? Ment az utolsó busz?! Egy korrekt támadásra elég időt hagytunk a Dallas-nak... Egy másodperccel a vége előtt annak örültem, hogy nem Brees vagy Rodgers ellen játszunk..

W! W! W! 10-1! LFG!!!

Én akkor nagyon szentségeltem JMD-re.

Megvolt a ritmus, mentünk előre a meccs lezárásért, erre a pontszerzés határa előtt jön két értelmezhetetlen középső futás.

WTF????

Válasz MadJani üzenetére

Ugyanez jutott eszembe, hogy miért nem mentünk rá agresszívabban a Td-re, hogy semmilyen esély se maradjon a Cowboysnak

Pedig egyszerű. Úgy nem volt meg a Cowboysnak a lehetősége a Pick6-re. Megnyugtatóbb volt így. Hidd el, hogy jobban értenek hozzá mint mi.

Az utolsó előtti drive-nál csak simán arra gondoltam, hogy hagyni kellett volna a támadóórát lemenni 1 mp-ig. Akkor még kevesebb ideje maradt volna a Dallasnak visszatámadni és biztosan jobban a passzjátékra lettek volna kényszerítve. A lényeg a W, de jobb lett volna, ha alvás előtt 2 perccel nem b.... szét az ideg.

Le a kalappal a védelem előtt ezen a meccsen is. A liga No.1 támadósorát 3 mezőnygólon tartani! WOW!

A DEF tegnap megküzdött a Dallas támadósorával (Elliot, Cooper, Gallup, Cobb, Witten, Austin) plusz egy elég jó irányító, akinek rengeteg célpontja lett volna, és a mi DEF-ünk fényesen bizonyított, hogy egy elit támadósor ellen is képes lehúzni a redőnyt.

A támadóink a létszámhiánnyal meg az időjárással küzdöttek, és még így is nekik jobban ment, mint a Dallasnak. És ez a lényeg, mert a Dallas védelme se kutyaütőkből áll. Abban az időjárásban meg egyáltalán kimozdulni a meleg szobából - na az az igazi kihívás. Értem én, hogy ez a dolguk, meg rengeteg pénz kapnak, de attól még igen xar lehetett kint bőrig ázni a hideg szélben. Ez nem növeli az ember játékkedvét.

Szóval nehéz de nem szép, viszont küzdelmes és nagyon fontos győzelmet arattunk, és mindeközben azt ízlelgessük, hogy tíz-egy!!!

GOOO PATS!!

Nyert a csapat, ebben az időben ez a legfontosabb. 

Cooper 0! elkapas! WOW! Gilmore egy csoda! 

Éjjel kicsit szoritok a Ramsnek.Es ahogy néztem, jövő héten ez a 49ers komoly próba lesz a Ravensnek... Nagyon jók.Remelem a Rams, 49ers közül vmelyik megfogja a Ravenst. Kicsit levegohoz juthatnank. 

Ha lesz nálunk Sanu és Dorsett és így jatszunk és ennyi ideje lenne Bradynek... Akkor működik fog ez az O. Kicsit sok a HA a kepletben de reménykedem. 

Na ez volt az a mérkőzés, amikor minden hiba ellenére azt láttam a csapattól, amit vártam :  a töretlen küzdőszellem mellett egy ismét nagyszerű védelmet és végre  támadókat!  A kevés feltett pont ellenére volt rendes futás, passzjáték, TB bátran vállalkozott és  nem láttam egyszer sem olyan tanácstalannak, mint legutóbb. Elég sok volt a drop és nem mindegyiket a csúszós labda okozta sajnos, de egy kis szerencsével sokkal több pontot tudtak volna csinálni.

Wittent, Coopert 0 elkapáson tartani - szerintem az idén még senkinek nem sikerült és nem is fog , még akkor is ha volt 1-2 olyan  dropjuk, amit ők rontottak el és Elliotot sem szokták ennyire kordában tartani.

Amint átvettük a vezetést, végig éreztem, hogy meglesz a W,  a pont nélküli támadások után sem volt bennem az a feszültség, ami pl. legutóbb. Ebben a játékban nagyobb arányú győzelem volt. A jövő héten remélem teljesebb lesz a csapat , ez a W jót tett a lelkeknek, TB-nek nagyon kellett ez a TD passz.

A San Francisco-ra egyre jobban kell figyelni, ahogy megették Rogerséket, az figyelemre méltó, a védelmük hasonló a miénkhez, de  már hetek óta  sok pontot is tudnak csinálni, komoly csapatok ellen. Jó kis rájátszás lesz az NFC-ben.

A D brutál volt. A legtöbb yardos támadószekció lett 9 ponton és csak FG-ken tartva. A támadóknál is voltak életjelek, bár ez pontokban még nem látszik. Bradynek több ideje volt, jobb passzokat is eregetett és a futás sem volt olyan elveszett, mint múltkor. Ha mindez nem a Dallas védelmi hiányosságainak köszönhető, akkor jó útra lépett az O. Meyers jól mozgott, Harry TD-t szerzett, Sanuval, Dorsettel nem lesz ez rossz. Slater nagyon nagy király. Plusz még egy öröm, hogy Wynnek is jött egy win. Tényleg jobb lett a fal...

Xar idöben, xar játékkal fontos győzelem, amiből levonható pár következtetés

- jó a D fense

- Wynnel volt 5-6 értelmes futásunk és ugyanennyi normális passzblokk

-Tommy nagyon ideges de nem öreg

- a labda csúszik vizesen

- nem látványos amit csinálunk de hasznos

- most akkor Harry jó vagy nem?

Harry jó! Tudom, 1/4 amiből egy elég csúnya drop volt, de nézzük majd meg emberi körülmények között! :)

Lehet-e rossz az az újonc elkapó, aki felugorva, a levegőben fordulás közben kapja el a vizes, csúszós tojáslabdát, az ellenfél végzónájában, fejében azzal a tudattal, hogy most szerezheti meg élete első NFL TD-jét? NEM! :) 

Mellesleg kíváncsi vagyok, hogy az idei szezonban  az ellenfelek irányítóinak mennyi  lehet az átlagéletkora és az NFL-ben eltöltött átlag ideje. Úgy rémlik, hogy csupa fiatal irányítóval találkoztunk , ill .fogunk találkozni és LJ kivételével eddig mindegyikük kapott egy leckét a Pats győzni tudásáról.

Megnéztem neked. A kor az egyszerűen 2019-[születési év], nem foglalkoztam a hónap / nap értékkel, az átlag, az pedig göngyölített, aktuális mérkőzésig. A jövőbeni mérkőzéseken megtippeltem a legvalószínűbb irányítót. Ahol ketten is pályára léptek, ott mindkettejük adata szerepel.

Tapasztalat a draft év. Az idei szezon is szerepel, tehát: 2019-[draft év]+1 a képlet.
Tudom, hogy ez torzíthat, mivel pl Mahomes nem játszott az első évében.

Hét Csapat Irányító Születési adat Kor Átlag Draft NFL szezon Átlag
1 Pittsburgh Ben Roethlisberger March 2, 1982 Findlay, Ohio 37 37,0 2004 16 16,0
2 Miami Josh Rosen February 10, 1997 22 29,5 2018 2 9,0
    Ryan Fitzpatrick November 24, 1982 Gilbert, Arizona 37 32,0 2005 15 11,0
3 NY Jets Luke Falk December 28, 1994 25 30,3 2018 2 8,8
4 Buffalo Josh Allen May 21, 1996 23 28,8 2018 2 7,4
    Matt Barkley September 8, 1990 Newport Beach, California 29 28,8 2013 7 7,3
5 Washington Colt McCoy September 5, 1986 Hobbs, New Mexico 33 29,4 2010 10 7,7
6 NY Giants Daniel Jones May 27, 1997 22 28,5 2019 1 6,9
7 NY Jets Sam Darnold June 5, 1997 22 27,8 2018 2 6,3
8 Cleveland Baker Mayfield April 14, 1995 24 27,4 2018 2 5,9
9 Baltimore Lamar Jackson January 7, 1997 22 26,9 2018 2 5,5
10 Philadelphia Carson Wentz December 30, 1992 Raleigh, North Carolina 27 26,9 2016 4 5,4
11 Dallas Dak Prescott July 29, 1993 Sulphur, Louisiana 26 26,8 2016 4 5,3
12 Houston Deshaun Watson September 14, 1995 Gainesville, Georgia 24 26,6 2017 3 5,1
13 Kansas City Patrick Mahomes September 17, 1995 Tyler, Texas 24 26,5 2017 3 5,0
14 Cincinnati Ryan Finley December 26, 1994 25 26,4 2019 1 4,8
15 Buffalo Josh Allen May 21, 1996 23 26,2 2018 2 4,6
16 Miami Josh Rosen February 10, 1997 22 25,9 2018 2 4,4

BigBen, McCoy és FitzMagic lóg ki a sorból.

Ha azt vesszük, hogy McCoy vész megoldás volt és azóta újonc irányít Washingtonban, illetve a Dolphins is a másodéves irányítóval áll fel, akkor látszik, hogy BB volt az egyetlen nagy öreg idén.
Ha nem első mérkőzésen játszunk velük, akkor ez lehetett volna még alacsonyabb szám is, mert azóta ugye BB is kiszállt.

Az nagyon kemény, hogy egy Wentz / Prescott páros már öregnek számít ebben a mezőnyben a 4. szezonjával.

És ez nem feltétlen csak a sorsolás, jelenlegi irányítókat nézve mind a 13 ellenfelünk max 4. szezonos irányítóval áll fel. Az ilyen adat után kell egy mosoly mellett végiggondolni, hogy a Patsnél az irányító poszt milyen stabil!

A csapat megküzdött mindennel és mindenkivel, erős ellenfél, sérülések, borzalmas idő... kiváló mentalitással küzdötték végig a meccset.

A védelem - hangsúlyos választ adva “gyenge csapatok ellen könnyű jónak lenni” fanyalgásokra - beárazta önmagát, földön és levegőben egyaránt remekül teljesített a játékidő túlnyomó többségében

Brady a körülményekhez képest ismét jól játszott, kiváló dobása voltak és végig égett benne a tűz. Még lefújás után sem ünnepelni ment először, hanem válaszért az 1 másodperces maradék időért.

Michel átlaga végre 4 yard fölé került futásonként.

Egészséges és összhangban lévő elkapókkal, lényegesen erősebb red zone offense-zel magabiztosan nyerhetjük az ilyen meccseket is, mert a védelmük beton. Tény, hogy a LJ, PM típusú irányítók elleni játékot még fejlesztenünk kell, de év végére a Mester arra is kitalál valamit.

Mikor ér véget egy játék?

Ha akkor, amikor a pályától 15 méterre földet ér a labda, akkor jogos a reklamáció, addigra lefutott volna az óra, ha nem áll meg valamiért.

Ha akkor, amikor elhagyja az oldalvonalat, akkor igaza volt a zebráknak, akkor még simán volt 1-2 másodperc hátra.

A közvetítésben a főbíró szavaira hivatkozva azt mondták, hogy akkor, mikor pályán kívüli dologgal érintkezik, tehát amikor földet ért.
 

Akkor viszont nem maradhatott volna idő. Szerintem 0 mp-nél még nem ért földet a labda. Ha az oldalvonal az irányadó, akkor viszont jogos az 1 mp.

Válasz Zsolt75 üzenetére

Nekem speciel elvett egy pontot a tippjátékomból, mivel azzal a passza lépte át Prescott a 200 yard-ot :)

Logikus, hiszen elkapásnál, amikor a labda messze kint van az oldalvonalon túl, de le tudja tenni a két lábát az elkapó, az elkapás, tehát a labda nem lehet még halott.

 

Egyébként kérdeznék is egyet : a negyedik negyed 5:30 állásnál Edleman elkapott egy labdát, látszólag kiment a pályáról oldalt, az óra megállt. Álldogált 5-6 másodpercet, aztán mégis elindult. Ez mi volt? Végül úgy ítéltek a bírók, hogy leért valamilye bent, és tovább indították az órát? Nekem úgy tünt, kiment Edelman.

Az óra, csak a 2. és a 4. negyed utolsó 2 percében áll meg ha a játékos kifut.. Ezen kívül megáll az óra, de a bíró sípszavára újra elindul. Én legalábbis kb így tudom:)

Ez van a "könyvben" 5:30-nál:

2-5-NE 30 (5:26) (Shotgun) T.Brady pass short right to R.Burkhead pushed ob at NE 36 for 6 yards (S.Lee).

Itt Burkhead szerepel és a statisztika szerint ki lökték és nem ki ment.

Innen az úgy gondolom, hogy...
Szerintem az óra kezelő azt feltételezte, hogy a játékos önként ment ki és megállította az órát, majd látta a bíró kézjelét, hogy nem kiment, hanem lökték és újraindította.
Tudtommal nem lehetne ilyen anomália, mert vagy megáll, ha kimegy a játékos, vagy megy tovább az óra, ha ki lökik (ez olyan mintha a pályán belül ért volna le).

Tehát szerintem ott volt egy kis hiba, ami akár a mérkőzésbe is kerülhetett volna a végén megmaradt 1 mp miatt.

Hha kimegy/kilökik, akkor ahogy odakesziti a zebra a lasztit a snaphez, akkor indul toväbb az ora. A two minutes warning alatt mäsok a szabälyok, de ez nem akkor volt.

Whenever a runner goes out of bounds on a play from scrimmage, the game clock is started when an official spots the ball at the inbounds spot, and the Referee gives the signal to start the game clock, except that the clock will start on the snap:

(1) after a change of possession;

(2) after the two-minute warning of the first half; or

(3) inside the last five minutes of the second half

Fájó sérültlista, szörnyűséges időjárás, csoda Brady passz és Harry elkapás, izgalmas, éledező futójátékok mindkèt oldalon, elit hazai D és lefulladó vendégcsapat. Győzelem! 😯 Én a negatívumok ellenère is olyan elégedett vagyok, h. csuda! 😁

Két extraklasszis elkapás volt a meccsen az egyikkel Harry bizonyitotta hogy van benne potenciál, a másikkal Gilmore bizonyította h ő a posztja legjobbja. Croaker ez utobbira azt irta a chaten hogy a hét jelenete, egyetértek vele👍.

 

Megmondom őszintén a meccs előtt L-t tippeltem, mert nem gondoltam, hogy a liga leghatékonyabb O#-t kevés ponton tudjuk tartani, a Pats O#-tól meg kb ezt vártam Sanu és Dorsett hiányában

De jött a jó öreg NE időjárás, és a D# fantasztikus játéka, és megcsinálták a fiúk. 
Valahogy N’keal Harry td-jénél már átfordult nálam, akkor már azt éreztem, hogy nyerünk

 

Brady szerintem most nagyon jó volt, az esőben is pontos volt, nem ő tehet a drop-okról. Szerintem Wynn még rozsdás, lesz jobb.

A futással az O#-ben, a futás védésével a D#-ben is van komoly potenciál, remélem a playoffra ki is jön.

17. 10W szezon!

hatalmas gratula

 

 

 

Alakulunk, mármint az O mutatott életjeleket. A D meg megnyugtatott, hogy megy ez nekik jó O ellen is.:)

Spoiler jön ha valaki meg akarja nézni a hajnali meccset, ne olvassa tovább.

Nagyon remélem hogy a 49ers előad egy ilyet majd a ravens ellen is mint amit hajnalban Rodgersék ellen.

Abban a szélsőséges időjárásban ami ezen a meccsen volt, egyértelműen látszott, hogy rombolni sokkal könnyebb mint építkezni, így a védelmek sokkal jobbak voltak a támadó alakulatoknál. Valószínűleg nem is láttunk volna TD-t ha a special teamunk nem szerezte volna meg a labdát a Dallas 12 yardos vonalán. Ez jelentette a különbséget a két csapat között.

MEGMONDTAM!

Írtam, hogy szétfutjuk őket. Jó hát nem szét, de jól meg. Végre láttunk egy kis futkározást, ami még nem volt olyan mint régen, de biztató jelnek jó volt. A kezdéskor látva a borzasztó időjárást, már megtaláltam a felmentést kedvelt irányítónknak. Nyirkos, hideg őszi időben köszvényes öreg csontjai már fájhatnak. Puff neki! Erre előjön az egyik legjobb játékával az őszi szezonból. Siker elmaradása -bár neki fogják beírni- de az elkapások gyenge végrehajtásán volt. Viszont őket sem tudom maradéktalanul elmarasztalni, mert ilyen időben jobb helyeken a kutyát sem engedik ki. Megemelném a kalapomat a védelem előtt, de sajnos nekem olyan nincs mert sapkát szoktam hordani. Amit nyújtanak az tényleg csodálatos.Csak akkor izgultam, amikor feljöttek hét ponton belülre, de nem nagyon forgott az end zone-nk veszélybe. Elliott labdamegszerzését nem tudtuk megakadályozni, elvégre közvetlenül kapta hátul, de például Witten szereplése oly haloványra lett visszaszorítva, hogy a félidő táján lepődtem meg, hogy egyáltalán játszik. És az Off falunk. Azért összefüggés lehet, hogy most több ideje volt Brady-nek és ez meglátszott a passzaink pontosságán. Nem egyszer és nem kétszer tartották fel a dallasi védelmet és biztosított nyugodt, nyugdíjas szórakozási időt az irányítónknak.

Ui.: Remélem ez a Dallas már egy komolyabb csapatnak számít! És ők nem azért játszottak eredménytelenül, mert gyengék, hanem mert nem engedtük.

Először mikor megláttam, hogy esős meccsnek nézünk elébe, szentségeltem, hogy megint élvezhetetlen lesz a meccs. Aztán kiderült, hogy a tv közvetítésen keresztül az ítéletidőből semmi nem látszik a közvetítés minősége jó.

Engem nagyon meglepett az offense mostani teljesítménye pozitív értelemben. Úgy tűnt, hogy bár volt nyomás Bradyn és sackelték is, rengeteg alkalommal volt több, mint 2 másodperce célpontot keresni. Összességében jól védte a fal. (Majd a statisztikai cikkben kiderül, hogy mennyire láttam jól) A mostani meccsen Brady több jó passzt is dobott, amiből szép és bravúr elkapások is születtek. Kár azért az elejtett labdákért (Edelman, Harry, Burkhead, Meyers), ha azok megvannak sokkal simább lett volna a mérkőzés. Nekem feltűnt már a múlt heti meccsen is, hogy White egyre kisebb szerepet kap az utóbbi 2 meccsen a passzjátékok során, a red zonban sem vesszük elő. Jól látom? (Az ez évi számai azért nem ezt támasztják alá, hogy ne használnánk, de az utolsó 2 meccsen kevesebb labdát kapott)

A 4. negyedben volt Michelnek 1-2 yardos futása, amikor szentségeltem, hogy miért futunk amikor nem megy a futás. Akkor pont kiírták, hogy mennyit futott addig a percig a meccsen és meglepődtem, hogy több, mint 4 yard felett futott, amit meg is tartott a meccs végéig. Többször futott Wynn irányába is, ennyit jelentene a támadó falember visszatérése? Úgy látom, hogy azért nem megváltó a támadófalban, de stabilabb lett vele a fal, mint Newhaussal.

A védelemről és a speciális egységről pozitívan lehet beszélni az egész szezon alatt, mint ahogy a mostani meccs után is. Bár sacket nem szerzett a csapat, de a nyomás állandó volt Prescatton, (aztán lehet a statisztika majd rám cáfol) Most a futást is sikerült jól fogni.

Nekem most Bailey kick offjai nem tetszettek, hogy még az end zone területéig sem mentek el. Lehet tudatos edzői döntés volt, de Maher kirugásai rendre elmentek az end zone területéig.

Van egy olyan érzésem, most fog összeállni a támadó oldal isten igazából, van még 2-3 nehezebb mérkőzés (Texans, Chiefs, Bills), aztán irány előre a Play Offban. GO Pats!

Szerintema Kick-off tudatos dolog volt, elkapásra akartuk kényszeríteni őket, hogy legyen hibázási lehetőség (és volt is).

Engem is meglepett, de tudod mit mutat a statisztika? Hatásosabb volt mintha mind Touchback lett volna:

Kickoff Drive No.-Start Average / Cowboys: 4 - DAL 21 / Patriots: 4 - NE 28

Bill azért tud valamit. :)

Biztos vagyok benne, h White-tal tudatosan csináljuk, amit csinálunk. Nem altatás miatt, hanem amiért Michel-t is megpróbáljuk passzra is “igénybevenni”. És ez a tudatosság nem más, mint az (amit a szerkesztők is többször leírtak és elemeztek is már) hogy a felállásoknál TB mellé felálló RB-vel mit fogunk játszani. Ez az év elején (tavalyi szezon alapszakasz és PO alapján), könnyen kiszámíthatóvá tette az RB játékunkat, mert ha jól emlékszem 70-75%-ban futottunk ha Michel volt a pályán, és kb. ugyanilyen arányban passzoltunk ha White. Burkhead volt talán 55%-körüli értékkel a legkevésbé kiszámítható (ellenben a legkevesebbet játszó) RB-nk. Mivel ennek a lehető legközelebb kellene lennie az 50%-hoz (vagy futunk vagy nem :P ), BB és JMD szerintem most azon dolgozik, hogy a PO-ra (az addigra lejátszott 16 meccs alapján) kiszámíthatatlanabb legyen a játékunk RB-s felállások esetében. (Ez a “trend” figyelhető meg Bolden foglalkoztatásánál is.) Természetesen ebben jelentősen tudna segíteni egy alapvetően működő futójáték. Go Pats! :)

Na, ezen a meccsen egyáltalán nem bosszankodtam (legfeljebb sajnálkoztam), mert egy ilyen zuhogó esőben minden benne van a pakliban. De végre csináltunk mindent, futottunk, paszoltunk, "hosszabb" zsebet csináltunk TB-nek és változatlanul szuperul védekeztünk, bizonyítva azt is, hogy sack-ek nélkül is lehet. JoJo gyorsasága, ilyen talajon is, félelmetes, Gilmore-ra meg  nincsenek szavak. A punt védekezése a ST-nek pedig talán a legjobb a ligában. JE-nek csak nehéz labdákat kell adni, mert azt tuti elkapja. :) Ez a Meyers gyerek meg egyre jobban belejön. A betegen játékot vállaló Cannon alázata pedig megsüvegelendő. Két ellenfelet győztünk le, a cowboyokat meg az időjárást is. Remélem végleg kijöttünk a "támadó gödörből".

Köszönöm, de minden rendben! Én csak azt "szoktam meg", hogy leírom ahogy láttam ill. ahogy gondolom... :) 

 • Rendkívül értékes győzelem, az NFL egyik legerősebb támadó alakulata ellen.
 1. Az időjárás ajándék volt a Patriots számára, egy dómból érkező csapatnak kellett embertelen körülmények között játszania. Ha ez egy sima, száraz nap, nem biztos hogy nyerünk. Ezért is fontos - a közönség, a megszokott kényelem, bírói hazai pálya mellett - az AFC 1/1, mert a Foxboroughi körülmények januárban is nekünk segíthetnek.
 2. A védelem olyan szinten elit, ami önmagában Super Bowlt jelenthet, egy mostani Patriots offensnél gyengébb támadó sorral is. Minden játékban benne van a labdaszerzés lehetősége, mérkőzésen belül is tudnak szintet lépni, a D mélysége is Top kategória.
 3. Harry, Myers biztató volt, nehéz körülmények között, kimondottan nem elkapóbarát időjárásban kellett 2. 3. számú WR-ként végig játszaniuk egy meccset újonc létük ellenére. Megállták a helyüket. Sanu, Dorsett visszatérésével a WR corps megfelelő lesz Brady számára.
 4. Wynn visszatért és hosszú kihagyás után rögtön megmutatta milyen potenciál rejlik benne. Mérkőzésről mérkőzése léphet még felfele, hosszútávon lehet értéke a csapatnak.
 5. A Specialis egység mindig kiemelt figyelmet kapott a Patriotsnál, ebben az évben sokadik meccsen mutatják meg hogy miért. A rájátszás meccsein ez győzelmet is jelenthet kiélezett küzdelemben.

Ez a Patriots, rengeteg hiányzó mellett, sok nehézség közepette, szélsőséges körülmények között meccset nyer. Ettől több mint az NFL bármely csapata.

Természetesen nagyon tetszik Gilmore játéka -nem feledve a sopánkodásokat, amiért a magas fizetése hozzájárult Butler sértettségéhez és távozásához- és hiszem, hogy megszolgált minden centet, de ne feledkezzünk meg "villámléptű" Jones CB-nk igazán megfelelő teljesítményéről sem.

Pár hete komolyan megdöbbentem, amikor az egyik Trash Talk-ban  témaként  felmerült, hogy a mostani éra csúcsdöntögető irányítói ( Manning , Brees, Brady ) milyen körülmények között érték el yardjaikat,  a TD-ket, passzaikat.

Lehidaltam, amikor kiderült, hogy Brady az összes mérkőzésének több mint 90 % -át a szabadban játszotta le ! ( A  másik kettő ennek töredékét )  Természetesen nem mindig ilyen idő volt, mint tegnap, de egy dómban  jóval könnyebb egy irányító dolga, mint a szabadban, ezért is óriási, amit TB eddig összejátszott. ( Jó pár éve jó volt nézni, amikor az öreg Manning rendszeresen nagyokat szenvedett ilyentájt , v. a rájátszásban  Bostonban , Prescott is igen messze volt a komfortzónájától )

A meccs végi 1mp-hez: a labda nem a földdel találkozott először, hanem egy igyekvő fehér kalapos csávó kezével... Bár ahogy én számolok, már így is le kellett volna telnie, de mondjuk 1-2 tizedmásodperc beragadt a csávó kezébe az tuti... :D

Igen, nekem is feltűnt, hogy egy tengerészgyalogos mozdult rá a labdára, csak nem voltam biztos benne, hogy hozzá is ért.

Halihóóóóó,

Fonots győzelem volt!!!

 • Prescott 33 passzkísérletére 5, azaz 5 db QB hit érkezett sack nélkül, ami nem túl acélos. Engem speciel ez meglepett. Ennél jobbnak éreztem a fal munkáját. Ehhez képest Bradynél 37 kísérletre 7 QB hit és 2 sack érkezett. (Sajnos komplett QB siettetésre nem találtam mutatót)
 • Nem is értem, értettem a meccs alatt is a Michelt ekéző hozzászólásokat…Látszik, hogy Michel igenis tud(ott volna) futni!!! 20 futásból 85 yardot futott 4,3 yard/carryvel, míg az istenített Elliot (egy istenített dallasi fal mögött) 21 futásból 86 yardot ért el 4,1 yard/carryvel.
 • JoJo-t a végén Cobb többször is megégette keresztező útvonallal, nekem itt látszott JMC hiánya egy kissé.
 • Slater + Bethel tarthatatlanok a ST-ben és folyamatosan veszélyt jelentenek az ellenfél számára
 • Baileynek a puntjait sokan szidták pedig a számok szerint nem is voltak olyan rosszak. 6 puntjából 2 db a 20-on belül volt, 3 db pedig Touchback lett, amiből ugye volt olyan amelyik lehetett volna 1-2-3 yardon is, ha Slaterek jobban figyelnek. Emellett átlag 3,8 yarddal puntolt hosszabbakat, mint dallasi kollégája.

Emellett nagyon fontos, hogy tudunk szenvedős meccseket nyerni (mostanában csak ilyet 😊), ez a szezon előre haladtával, a playoffban kifejezetten hasznos tapasztalat lesz, és előnyt jelent számos csapattal szemben.