Beharangozó 13. hét: Patriots @ Texans

Kép
texanspats

A New England Patriots (10-1) ismételten nyerni tudott, a szenvedő fél ezúttal a Cowboys volt. Ezen a héten a Bill O'Brien vezette Houston Texans (7-4) lesz a csapat ellenfele. A mérkőzés magyar idő szerint hétfő hajnali 2:15-kor kezdődik és a Sport2 élőben közvetíti.

 

A csapat a Cowboys legyőzésével megszerezte 10. győzelmét a szezon során, ráadásul ez zsinórban a 17. szezon amikor a csapat legalább 10 győzelmet ér el. Ez természetesen NFL rekord.

Ezen a héten a Patriots az AFC déli csoportjának éllovasához, a Texanshoz látogat, a csapathoz, amelyet az utolsó 4 alapszakasz összecsapásukon le tudott győzni. A Patriots utoljára a 2015.-ös szezon során utazott Houstonba, míg az utolsó 3 mérkőzést a Gillette Stadionban játszották a felek.

 

A párosítás története

A Patriots zsinórban az 5. évben fog találkozni a  Texans csapatával az alapszakasz során. Az utolsó összecsapásuk Houstonban 2015. December 13.-án volt, amikor a Patriots 27-6-os győzelemmel térhetett haza.

Múlt évben a Patriots a Texans ellen kezdte meg a szezont Szeptember 9.-én és a csapat 27-20-ra legyőzte ellenfelét a Gillette Stadionban. A két csapat később még egyszer találkozott egymással, szintén a Gillette Stadionban. Az AFC Elődöntőjét a Patriots magabiztosan, 34-16-ra nyerte meg, ezzel tovább haladva a csapat 6. Super Bowl győzelme felé.

Összességében a két csapat 11 alkalommal találkozott egymással. A Patriots mérlege 10-1 a Texans ellen. Ebből 8-1 az alapszakaszban és 2-0 a rájátszásban.

A Patriots mérlege idegenben a Texans ellen 3-1.

A csapat egyetlen veresége a Texans ellen a 2009-es szezon utolsó fordulójában volt, amikor a Texans 34-27-re tudta legyőzni ellenfelét. Ekkor a csapat már bebiztosította a csoportgyőzelmét és többek közt Bradyt is pihentette a mérkőzés egy részén.

 

Amikor a Patriots fut

Hetek óta az első alkalom volt a múlt heti mérkőzés amikor életjelet mutatott a Patriots futójátéka. Könnyű lenne mindent csak Isaiah Wynn visszatérésére fogni, azonban ebben nagy szerepe volt Sony Michelnek. Michel végre jól kerülte ki a szerelési kísérleteket a támadófal által nyitott lyukakban, így sok extra yardot tudott szerezni. A számai nem lettek kiemelkedőek ennek ellenére sem, 20 kísérletből 85 yardot tett meg a földön, azonban sokat segített abban, hogy a támadók haladni tudjanak a pályán. Hétfő hajnalban ismét meg lehet a lehetősége egy hasonló produkcióra, ugyanis a Texans védelme nagyban hasonlít a Cowboyséra. A Texans 108 futott yardot enged mérkőzésenként, ami a középmezőnybe elég csak az NFL-ben. JJ Watt sérülése azonban negatívan hat a védelem teljesítményére, természetesen. Reméljük Michel építeni tud a múlt heti teljesítményére és tovább javul majd a játéka.

Előny: Texans

 

Amikor a Patriots passzol

Ha passz elleni védekezésről van szó, a Texans minden tekintetben szenved. A houstoni védelem 260 passzolt yardot enged mérkőzésenként, csak 5 INT-et és mindössze 22 sacket szereztek idén. Ráadásul az ellenfelek 41%-ban tudnak tovább haladni 3. kísérlet után, ami a 2. leggyengébb az NFL-ben. A korábbi Patriots védőkoordinátor, Romeo Crennel egész évben próbált megoldást találni a gondokra, azonban a sérülések sem segítették. Bradley Roby és Jonathan Joseph a csapat két kezdő CB-je, azonban mindkettejüknek kellett mérkőzéseket kihagynia sérülés miatt. Rajtuk kívül még Lonnie Johnson is sérüléssel küszködik. Roby, Johnson és a kezdő safety, Justin Reid is kénytelen volt kihagyni a csapat múlt heti mérkőzését. A Patriotsnak is meggyűlik a baja a sérülésekkel, különösen az elkapó részlegen, Phillip Dorsett agyrázkódás, Mohamad Sanu bokasérülés miatt hagyta ki a múlt heti mérkőzést. Azonban Wynn visszatérésével és Michel ébredezésével, nagyon jól jönne he Brady visszakapná az elkapóit, hogy a támadóegység végre egy életképes egység benyomását keltse egy egész mérkőzésen át.

Előny: Patriots

 

Amikor a Texans fut

Carlos Hyde az a fajta erőfutó, mint amilyenek sikereket értek el a Patriots futás elleni védelmével szemben idén. Annak ellenére, hogy a védelem szinte minden területen dominál, a 9. legtöbb futott yardot engedi a csapat kísérletenként. Ráadásul Hyde majdnem 5 yardot átlagol idén. Ő hozza meg a kiegyensúlyozottságot ebbe a Texans támadóegységbe, míg 3. kísérleteknél Duke Johnson veszi át a helyét. Nem lesz egyszerű dolga a védelemnek. A Patriots megfelelően végezte a dolgát Ezekiel Elliottal szemben, 21 kísérletből 86 yardot engedett a Cowboyys sztárjának. A Patriots LB-jei továbbra is nagyszerűen játszanak, különösen igaz ez Kyle Van Noyra és Dont'a Hightowerre. Van Noynak és John Simonnak határozottnak kell lennie a fal két szélén, hogy lezárják a külső futásokat. Ha a védelemnek sikerül megfognia a futást, akkor nagy lépést tehet a csapat a győzelem felé. Azonban ezt könnyebb mondani, mint megtenni.

Előny: Texans

 

Amikor a Texans passzol

Watson a liga egyik legtehetségesebb irányítója. Ugyan nem annyira veszélyes a lábával mint Lamar Jackson, sokkal veszélyesebb a passzjátékban baltimori kollégájánál. A dobásai 69%-a végződik elkapással, 20 TD mellett 7 INT-et dobott idén. Úgy tűnik a 3 legjobb elkapója a rendelkezésére fog állni a Patriots ellen DeAndre Hopkins, Will Fuller és Kenny Stills személyében. Ők akár még kihívást is jelenthetnek a Patriots védőinek. Stephon Gilmore továbbra is elképesztő teljesítményt nyújt az ellenfelek legjobb elkapóival szemben, múlt héten Amari Coopert radírozta le a pályáról. Ezen a héten újabb komoly kihívás elébe néz Hopkins személyében, aki vezeti a csapatot 839 elkapott yarddal és 6 TD-vel. Fuller a csapat igazi mélységi elkapója, míg Stills a slotban dolgozik. Jason McCourty egészségi állapota fontos lesz, múlt héten kihagyni kényszerül a mérkőzést sérülés miatt. Nélküle a megszokottnál vékonyabb lehet a védelem, bár így is a liga egyik legjobb egységével tudnának kiállni. Az ő életüket nagyban megkönnyítheti az irányítósiettetés, Watson gyakran túl sokáig tartja magánál a labdát, ezzel nehéz helyzetbe hozva a támadófalát.

Előny: Patriots

 

Sérültjelentés

Nem lép pályára

TE Ryan Izzo - betegség

Kérdéses a játéka

LB Ja'Whaun Bentley - térd
OT Marcus Cannon - bategség
S Patrick Chung - betegség/sarok/mellkas
LB Jamie Collins - betegség
DL Byron Cowart - fej
WR Phillip Dorsett - agyrázkódás
S Nate Ebner - boka/hát
WR Julian Edelman - váll
OL Jermaine Eluemunor - betegség
CB Stephon Gilmore - betegség
LB Dont'a Hightower - betegésg
CB Jason McCourty - ágyék
WR Mohamad Sanu - boka
WR Matt Slater - combhajlító
LB Kyle Van Noy - betegség
CB Joejuan Williams - betegség
OT Isaiah Wynn - betegség

 

forrás: patriots.com

Hozzászólás

Bakker! De "szép" hosszú a sérült lista! :((

Attól tartok ennek a sok betegségnek lesz kihatása a csapat teljesítményére. Csak nehogy ezen menjen el az első kiemelés.

Reméljük valami csodakoktelt kaptak és nem lesz baj de én is tartok ettől a meccsből. 

Az ILNESS-nek az a baja, hogy legyengíti az embert, miközben olyan párharcokat kell megvívni, ami csúcsteljesítményt kíván. Mondjuk Cannonon a múlt héten nemigen lehetett észrevenni, hogy a pályára is alig bírt felmenni, de azért ha a fél csapat csak egy kicsit elgyengülve játszik, az látható lesz a csapatteljesítményen. Remélem a dokik ezt képesek megfelelően kezelni, hogy az energia utánpótlás megtörténjen és ne lézengő zombikat lássunk a pályán... :) :) :)

Watsonnak félelmetes elkapói vannak, Hopkinsról beszélni se kell, Stills meg nagyon játszott a Colts ellen a múlt héten. Ha mi csak a múlt heti játékot hozzuk, akkor nem lesz baj a meccsel, nyerni fogunk.

GOOOOO PATS!! :) :) :)

Szétfutjuk őket!

Én szokás szerint bizakodó vagyok a betegségek ellenére is. Ha Wynn játszik, a futás szerintem is előre fog lépni, talán visszajön Sanu, Harry egyre jobban megérti TB-t, csakúgy, mint Mayers. Ezenkívül a védelem második vonala is megközelítőleg tudni fogja hozni amit kell. Az az érzésem, hogy most a támadó sor fogja végre hozni a meccset!

A kérdés csak az: ki fog itten rúgni? Valami infó?

Cannon, Chung, Collins, Dorsett, Ebner, Edelmann, Gilmore, Hightower, J.McCourty, Sanu, Van Noy!

Még szerencse, hogy a kevésbé értékesekből áll a bizonytalanok listája! A szöszbe!!!

Egyszer még kikapunk mi is és a Ravens is. Lehet hogy ez lesz az a nap. Na puff. Lehet hogy mi kétszer is.

Legfeljebb Baltimore ba kell menni a SB ért.

Amikor ilyen gatya a felkészülés a betegségek miatt nem zavar hogyha kikapunk. Csak ne sérüljön meg senki.

Tommy egészséges hátha varázsol v.mit a practice scuad al es nyerünk 38-35-re mint a régi szép időkben:)

Izzo JMC, Covart már bejelentett inaktív. :(

Hát... érdekes meccs lesz ez megint. Idegenben, betegen, tartalékosan. Tesztelni fogja a csapat állóképességét. 

Jó lenne, ha nem engednék el a meccset a fiúk (és a bácsik), mondván, hogy a rájátszás úgyis megvan, itt nem olyan fontos a győzelem. Fontos lenne, nagyon kellene az az első kiemelés. Idén a Ravens kb. olyan veszélyes ellenfélnek tűnik a SB-felé vezető úton, mint tavaly a Chiefs volt.

És persze, bármi lesz, mi "utazunk". Vagyis élvezzük ezt a kivételes történelmi pillanatot (korszakot), hogy ezt láthatjuk. De azért milyen szép lenne már (megint) egy ismétlés, nem igaz? Régebben volt, hogy egyes meccseken mérges voltam a csapatra, amikor nem láttam a küzdést. Idén ilyen még nem volt, és főleg a védelem miatt... Ez a védelem most megérdemelne egy SB győzelmet.

Egyébként nem is értem ezt... Nincs két éve, hogy majdnem ugyanezekkel a játékosokkal ez a védelem olyan csúfosan leszerepelt (erre nem tudok mást mondani, az a meccs rajtuk ment el) az Eagles elleni döntőn. És rá egy évre valami történt velük. Mi lehet a magyarázat? Jó, tudom, a sportban (és bármi másban) van ilyen, hogy korszakok, vagy kijön a lépés, vagy megérnek az emberek, meg a rendszer, így jobbá válnak, de ezek csak általános magyarázatok, nem konkrétumok. Bizonyos kettősséggel nézem a meccseket (ilyen szempontból): egyrészt mindig nagyon nagy várakozással a támadókat, nagyon örülve, ha ritkán csinálnak valami szép, nagy sima egész pályás TD-drive-ot. Sajnos ilyen idén ritkán van. Sokszor kell lekullogni sikertelenül, pedig szerintem Brady nem lett feltétlenül, vagy feltűnően gyengébb. Igen, a támadófal... No de amikor jön a védelem... Szinte már jobban szeretem a védelmünket nézni, mint a támadóinkat. 

No mindegy. Nagyon várom már a meccset. Én nem olyan vagyok mint az átlag szurkoló, aki csak a győzelmet szereti nézni. Én elsősorban a csapat meccseit szeretem nézni. Ez kissé félreérthető... Szóval, persze, győzni kell, szomorú is vagyok, ha nem sikerül, de ugyanakkor maga a meccs az mindenképpen egy jó élmény. Nem tudom, mi lesz, és milyen lesz majd a BB-TB korszak elmúltával (akár már jövőre?), de most még kiélvezem... 

A Pats saját honlapján egy csomó szakértő véleményét  közlik ( ESPN, CBS,NFL.com, PRO Football, stb ) mindegyik elég magabiztos Pats győzelmet jósol, részletesen megindokolva. Úgy legyen...

Sanu és Dorsett várhatóan aktív lesz! (Rapoport) 

Még pályára se lép a Patriots, de már nagyon sok minden kiderülhet... Go Jimmy G!

49ers nek megvolt a lehetősége az elonyszerzesre de eltekozolta és elvesztette a labdát 10 perccel később mar hátrány.

Nem tudom melyik defense fogja megfogni

a Ravens egyelőre vagy megy a futás vagy Jackson fut és nincs ellenszer.

BB már biztos tudja mi a módszer. 

Gerappa az egyik legtöbbet fumble-t vétő QB, nevezetesen az 5., a maival együtt 9 db van neki, abból 5-öt el is vesztett.

Megelőzik őt:
Daniel Jones NYG - 14
Josh Allen BUF - 12
Gardner Minshew JAC - 11
Jameis Winston  TB -11
Jared Goff  LAR -10
(Brady 5 INT)

Lássuk hogy állnak a csapatok:
NYG - 2-9
BUF - 9-3
JAC - 4-7
TB - 4-7
LAR - 6-5
és 49ers: 10-1


Ha ehhez hozzátesszük, hogy Garoppolo 10 db INT-el a QB közül holtversenyben a 6., és a fenti listából ugyanúgy előzi őt Winston, Goff, akkor láthatjuk, hogy meglehetősen sokat adja el a labdát Gerappa.

Passzolt TD-knél a mai meccset nem nézve 20-nál tart, Brady 15-nél. Passzolt yardokban Gerappa a mai meccs nélkül a 12. helyen van 2731 yarddal, Brady a 6. 2942-vel. Sackkek száma 22 vs 18.

 

Szóval az én véleményem az, hogy Gerappa nagyon túlértékelt QB, a jó védelem nélkül nem állnának messze így, ahogyan igaz ez a Billsre is, és idén ránk is. Szintén saját vélemény: egyelőre nem érte meg Gerappa azt a rekord pénzt, amit kapott, annyira nem jó QB, mint amilyen a csapat eredménye mutatja. 

Igazad van, de két dudás nem maradhatott egy csárdában. A 49ers azért olyan rosszul nem járt vele... 

A Ravens sem szárnyal ma annyira...

Nem mondtam hogy rosszul járt. De a legnagyobb fizetéshez a ligában nálam nagyobb a teljesítmény elvárás. Nem rossz játékos, de nem TOP1. Hozzáteszem, szerintem!

a hülye frisco 4&1-re miért nem futott az rejtély...

azért a Baltimore 4 támadást nem fog pont nélkül zárni

Shanahan megint nem futott amikor kellett volna mint ellenünk a SB on.

Futottak 174 yardot és kulcs helyzetben hívott 3 passzt egyszerűen érthetetlen.

A defense pedig csillagos 5 ezt az offense_t

20 ponton tartani nem volt semmi. 

Akkor feladat adott, minden maradék meccset hozni kell, mert a ravenst nem fogja senki megverni már alapszakaszban.

A Bills defense meg esetleg megfoghatja

őket esetleg. 

A Bills D futás ellen már égett meg ebben a szezonban nem is egyszer. Nem hiszem, hogy a legjobb futó csapatot pont ők fogják tudni megtartani.

Azért azt ne felejtsük el, hogy a 2. seed-del is meglehet még a végig hazai pálya! A playoff már nem alapszakasz, és ha az AFC elődöntőben valaki megüti a Ravens-t, akkor a döntő nálunk lesz. Persze jobb erre nem alapozni, és jobb lenne elsőként zárni, de ha másodikak leszünk, akkor sincs minden veszve ;)

 

Csak sajnos bennem élénken él egy Denver-Patriots meccs, ahol 10 ponttal vezettünk, de volt egy Underwood? raszta hajú elkapónk aki úgy gondolta, hogy megpróbálja elkapni a Denver puntját, kb 10 perccel a vége előtt. Persze fumble, persze Oszi visszahozta x-re, majd az OT-ben megnyerték a meccset. Nah emiatt mehettünk Denverbe, -pedig ugye Manning mindig is fázott Bostontól-, ahol tudjuk mi történt. Aztán az elmúlt 10 év legergyább irányítóteljesítménnyel, egy betojt Cam Newton ellen nyert a Denver. Nah ezért kell nekünk a hazai pálya!

Igen, értem mire gondolsz, én is azt írtam hogy természetesen jobb lenne biztosra menni, és a 1st seeddel a playoffba menni. Én csupán megjegyeztem, hogy nem ez az egyetlen opció arra, hogy végig otthon játszunk. Bár az éjszakai meccs után úgy néz ki, hogy csak ez az opció maradt...