Kik maradnak a Patriotsban 2021-re?

Kép
background

A New England Patriots számára már egy hete véget ért a 2020-as szezon. Idén több kulcsjátékosnak is lejárt a szerződése, Mike Reiss pedig leírta a megérzéseit azzal kapcsolatban, hogy mennyi esélyt lát a szabadügynök-játékosok visszatérésére.

A fizetési sapka hivatalos számai egyelőre még nem ismertek - Reiss ebben a pillanatban valamivel 51 millió dollár fölé lövi be a sapka alatti helyet, amivel az egyik legjobb helyzetben van a Patriots a ligában. Bill Belichicknek jónéhány fontos döntést kell majd meghoznia az idei offszezon során...

QB Cam Newton: Sokszor dicsérte az irányítót idén, főleg azért, mert vezérként viselkedett a csapaton belül - ezt egyébként nem csak az edző, de sok más játékos is elmondta. Az kétségtelen, hogy sem Newton, sem pedig az elkapók nem teljesítettek jól. Valószínűleg egy kulcskérdés alapján fog dönteni a stáb: Newton pontossága és döntéshozatala javul-e azzal, ha jobb skill playerekkel lesz körülvéve? Ha igen, akkor van esély a visszatérésére, de több más tényező is közrejátszhat abban, hogy visszatér-e jövőre az egykori MVP...
Esély a visszatérésre: 25%

OG Joe Thuney: A Patriots mindent megkapott Thuneytól az elmúlt 5 évben amit csak kérhetett. Sohasem hagyott ki mérkőzést, snapet is alig-alig, folyamatosan kiválóan játszott. A 28 éves játékos hatodik szezonjára készül az NFL-ben, és olyan típusú játékos, akikért a csapatok általában bankot robbantanak. Tavaly a Patriots franchise taget rakott rá, és a hírek szerint szerződéshosszabbítás nem igazán került szóba, így pedig jó esély van rá, hogy jövőre már nem lesz a Patriots tagja.
Esély a visszatérésre: 5%

C David Andrews: Andrewsnak nagyon sokat jelentett, hogy idén pályára tudott lépni - tavaly a tüdejében keletkezett vérrögök miatt hiányzott. A teljesítménye valamelyest visszaesett, de még így is stabil pontja volt a támadófalnak. Amikor 2015-ben a Patriotshoz került draftolatlan újoncként, aligha ilyen karrierre számított: "Ha valaki ezt mondja nekem hat évvel ezelőtt, biztosan nem hittem volna el... Talán lesz egy két esélyem a csapatban kerülni, de öt-hat év múlva valőszínűleg egy középiskolában leszek edző, vagy valami ilyesmit mondtam volna. Bill Belichick a kezdettől fogva törődött velem, már az egyetemi proday-en is, ami nem sok emberről mondható el. Eddig nem tapasztaltam meg a futball üzleti oldalát - csak a játékommal kellett törődnöm. Az üzleti oldala sohasem érdekelt a futballnak - nincs ez most sem másképp, meglátjuk mit hoz az élet." Andrews számára a hűség rendkívül sokat jelent, emelett pedig a pályán és azon kívül is vezéregyéniség - négy éve folyamatosan csapatkapitány. A top centerek évi 10 millió dollár környékén keresnek, a Patriots pedig valószínűleg szeretné a soraiban tudni jövőre is az egyik vezéralakját.
Esély a visszatérésre: 80%

DT Lawrence Guy: Guy az elmúlt években a Patriots védőfalának alapemberévé vált, főleg futás ellen hasznos, de néhányszor pass rush képességeit is megvillantotta. "Szeretnék visszatérni" - mondta a szezon után a veterán játékos. Legutúbbi szerződése 4 évre 20 millió dollárról szólt, egy hasonló szerződésre lehet esély idén is, az életkora miatt talán rövidebb időre - Danny Shelton tavaly a Lionshöz írt alá két évre 8 millió dollárért, egy ilyen deal mindkét félnek megfelelne minden bizonnyal.
Esély a visszatérésre: 75%

RB James White: White főleg az elkapásoknál, harmadik kísérleteknél használható. Az elmúlt három évben csapatkapitányként szereplő játékos az idei szezonban főleg pass protectionben esett vissza, de úgy érzi, még sok van benne. Számára a 2020-as esztendő nem csupán a futballról szólt, szeptemberben egy autóbalesetben elvesztette az édesapját, így elképzelhető, hogy a családjához közelebb, Floridában szeretné folytatni a karrierjét.
Esély a visszatérésre: 45%

James White

DT Adam Butler: Akárcsak Andrews, ő is draftolatlanként érkezett a Patriotshoz, csak ő két évvel később, 2017-ben. Butler először lesz korlátlan szabadügynök - ez az első esélye, hogy komolyabb pénzt leakasszon a piacon. Főleg pass rushban teljesít jól, a Patriots minden bizonnyal szeretné is megtartani, de ha a piac fogja minden bizonnyal eldönteni a sorsát.
Esély a visszatérésre: 40%

OL Jermaine Eluemunor: Eddigi legjobb szezonján van túl, a snapek 41,4%-án pályára lépett a tavaly megszerzett játékos. A Patriots minden bizonnyal csereként számol vele a folytatásban, ám ha valaki kezdőnek szerződtetné, akkor az esély, hogy a Patriotsban marad, igencsak lecsökken.
Esély a visszatérésre: 50%

WR Damiere Byrd: Idén a snapek 89%-án lépett pályára, gyakorlatilag elsőszámú WR-számokat hozott - mármint ami a snapeket illeti. Az ő visszaigazolása harmadik-negyedik számú WR-ként mindenképpen fontos lehet.
Esély a visszatérésre: 65%

RB Rex Burkhead: A térdsérülés után lábadozó veterán játékos minden bizonnyal egy veterán minimum összeg körüli szerződésben reménykedhet - annak ellenére, hogy amikor játszott, remekül teljesített. Kérdés, hogy a többi csapat lát-e benne valamit a térdsérülése miatt... Számára és a Patriots számára is az lenne a legjobb megoldás, ha közösen folytatnák.
Esély a visszatérésre: 75%

K Nick Folk: Minden bizonnyal a Patriots van a legjobb helyzetben, hogy visszaigazolja a tavaly remekül teljesítő rúgót. Ennek ellenére a gyakorlócsapatban két fiatal játékos is szerepelt, az idén draftolt Justin Rohrwasser, valamint az elmúlt évek legmagasabban draftolt kickere, Roberto Aguayo. Folk is távol volt egész szezonban a családjától, ami szintén egy olyan faktor, ami közrejátszhat a döntésében.
Esély a visszatérésre: 50%

Nick Folk

CB Jason McCourty: McCourty a szezon során több alkalommal is bizonyította, mennyire profi a hozzáállása, csak a játékkal foglalkozott, a jövöjével kapcsolatos döntéseket majd az offszezonban fogja meghozni. A teljesítménye visszaesett az idei szezonra, főleg a sebessége, ami megkopóban van, de tapasztalatával sokat segíthet a csapatnak.
Esély a visszatérésre: 15%

DE/OLB John Simon: Idén többet játszott, mint amire eredetileg számítani lehetett. Simon egy szolid játékos, a speciális egységben mindenképpen érték a játéka, a fal szélén már kevésbé. Nem feltétlen kell kizárni annak az esélyét, hogy visszatér a Patriotsba, kiegészítő játékosként a csapat hasznára válhat.
Esély a visszatérésre: 40%

ST Cody Davis: A veterán játékos a New York Giantshez távozó Nate Ebner szerepét vette át a speciális egységben és nagyon magas szinten teljesített, ahogyan azt Bill Belichick is több alkalommal kiemelte. A Chargers ellen blokkolt mezőnygólja minden bizonnyal sok szurkoló számára a szezon egyik fénypontja lehetett.
Esély a visszatérésre: 80%

ST Justin Bethel: Bethel lassacskán felnőtt Slater mellé ami a speciális egységben nyújtott teljesítményt illeti. Belichick mindig is kiemelt szerepet tulajdonított a special teamnek, minden bizonnyal harcban lesz a játékos jogaiért a csapat.
Esély a visszatérésre: 40%

LB Shilique Calhoun: Calhoun Simonhoz hasonlóan a speciális egységben használható, valamint néhány snap erejéig a védelemben, de semmiképpen nem alapemberként.
Esély a visszatérésre: 55%

S Terrence Brooks: Brooks főleg a speciális egységben és sérülés esetén a védelemben szerepelt az elmúlt két évben. A szezon végére az inaktívak között szerepelt, ami előrevetíti azt, hogy nem igazán számol vele a csapat, valószínűleg megpróbálják egy fiatal játékossal helyettesíteni.
Esély a visszatérésre: 10%

QB Brian Hoyer: Hoyer másodikszámú irányítóként kezdte az évet, majd a szezon második felére harmadik számú QB lett, az inaktívak között szerepelt. Az egyetlen visszatérési lehetőség számára a Patriotsba az lenne, ha edzőnek állna.
Esély a visszatérésre: 5%

DE Deatrich Wise Jr.: A 2017-es draft negyedik körében draftolt játékosra sokan úgy fognak emlékezni, mint akitől folyamatosan várták a szurkolók és a szakértők a berobbanást, ám erre eddig nem került sor. Idén a snapek 56%-án volt a pályán, ami karrierje legjobbja. Főleg 4-3-as defensive endként használható, az öltözőben azonban fontos alkotóeleme a Patriotsnak. Számára is a legjobb lehetőség a Patriots lehet.
Esély a visszatérésre: 50%

CB J.C. Jackson: Az egyetlen kakukktojás az itt felsorolt játékosok között, ő ugyanis korlátozott szabadügynökké válik. Kilenc interceptionjével a második helyre került az NFL-ben. Mivel draftolatlan újoncként került a ligába, így az eredeti körös tender nem jöhet szóba nála, hiszen akkor ellenérték nélkül távozna a csapattól. Ha első- vagy második körös tendert rak rá a Patriots, akkor ha mégis távozik, akkor egy első- vagy második körös draftpickkel gazdagodna a csapat, ám erre (mármint a távozására) vajmi kevés esély mutatkozik.
Esély a visszatérésre: 99,9%

Ezek voltak tehát Mike Reiss gondolatai, minden bizonnyal lesznek még ilyen témájú cikkei a szabadügynök-piac nyitásáig, igyekszünk majd azokat is tolmácsolni felétek.

Forrás: Mike Reiss - ESPN

Hozzászólás

akinek esetleg van Athletic előfizetése (akinek nincs, annak is ajánlom, ha épp akciózzák akkor akár 2USD~600HUF-ért is hozzá lehet jutni havonta), annak ajánlom Jeff Howe kétrészes elemzését Patriots rebuild-témában. 8 pontban foglalta össze (sztem nagyon pragmatikusan és lényegretörően) a lehetséges lépéseket (amik persze valszeg köszönőviszonyban sem lesznek BB terveivel, de ettől függetlenül egy nagyon jó, komplex elemzés)

Tommy Brady visszamegtérése hány százalék esély van?

Ahogyan a végén írtad, biztosan lesznek még az FA-inkkal foglalkozó cikkek, és remélem azok jobbak lesznek. Noha egy nagy „senki” vagyok a Pats közeli szakíróhoz képest, azért bízom, hogy azok alaposabban indokoltak lesznek, nemcsak a játékos szempontjából, hanem a jelenlegi „csapatkörnyezet” szempontjából is. Ezt egy lottószerű tippsorozatnak tekintem, ráadásul közte van 3db 50%-os, komolytalan tipp is. A 24 FA játékosunk közül vajon miért csak 19-el foglalkozik?

Jelenleg 50 fős a roster és 11 játékos kapott meghívást az edzőtáborba. A 61 fő nagy többsége ugyan fiatal, de a kulcsjátékosok közül 6-an 30 felettiek, az opt-out játékosok szándékairól meg semmi hír. Butler, Andrews, Thuney élete nagy szerződése előtt állhat és JC 99,9%-os maradását is erősnek tartom. (Az utóbbi a liga idei legtöbb labdaszerző játékosa 9INT+2FR=11.) Ezek és a QB kérdés, valamint a FA/draft igazolási tervek, amelyekről még a szakírók is csak tippelgetnek, jelentősen befolyásolhatják az esetleges gyengébb vagy korosabb  játékosok maradását/távozását, mert igaz, hogy van pénzünk, de nem biztos, hogy elég mindenre, amit a csapat szeretne. Persze tippelgetni mindig lehet…, akár hetente mindig újra…:)

Köszi a cikket!

Mint megszokott tudatlan, csak azt kérdezném, hogy azok között nincs senki, aki játékjoga bizonytalan lenne, akik kihagyták az idei szezont? Vagy azokra vonatkozik valami egyéb szabály? Köszi!

Az NFL és az NFL Játékosok Szövetsége (NFLPA) július 24-én megállapodott az opt-out politikáról, amely lehetőséget ad a játékosoknak, hogy kihagyják a szezont és szerződésüket 2021-re tolják át. A 2020-ban kilépő játékosok ezután fizetési előleget kapnak egy ösztöndíjat.  Akik magas kockázatúnak minősülnek a COVID-19 fertőzés szempontjából 350 000 dollárt kapnak, míg bármelyik másik játékos, aki kilép, 150 000 dollárt kap. A pénzt ezután 2021-ben a fizetésükből veszik le. Minden NFL-játékos részt vehet ebben a programban, kivéve az idei UDFA játékosokat (Forrás: athlonsports.com., Aaron Tallent)

OFF

A Patriots-nak volt az alapszakaszban a legkevesebb büntetése (62) és büntetett yardja (534). Utánunk a Rams (71) és a Dolphins (74) következik.. A legtöbb büntetést a Cardinals (113), a legtöbb büntető yard-ot a Jaguars (1071) szerezte. A büntetéseink többsége holding volt, 11 def. és 8 off. Egyszer sem kaptunk  Roughing the Passer, Personal Foul, és Unsportsmanlike Conduct büntetést!

BB szereti az intelligens játékosokat, akik nem záratják ki magukat a 2. negyedben. Ezen felül láthatóan tud rendet tartani a pályán és azon kívül is. 🙂

" Egyszer sem kaptunk  Roughing the Passer, Personal Foul, és Unsportsmanlike Conduct büntetést!" 

Ez jó, csak nem igaz.

Volt 2 db Unnecessary Roughness, ami personal foul, illetve volt 1 db Lowering the Head to Initiate Contact, 2 db Illegal Blindside Block. Utóbbi kettőnél nem vagyok biztos a besorolásban, hogy personal foul-e, de főleg a fejjel való ütközés kezdeményezés gyanúsan az.

Itt a lista a büntetésekről: link

Linkem persze Nekem is van! (https://www.footballdb.com/stats/penalties.html) De nem kételkedem, hogy csak a Tied lehet jó!, mert Én egy hazug (nem igazat tartalmazó) linket használtam :)

Azért az mindig jó dolog, amikor visszanyal a fagyi.

Az általad megadott linken nézd már meg légyszives az "UR" = Unnecessary Roughness oszlopot. Ha ott találsz egy 0-tól különböző számot, akkor az azt jelenti ugyebár, hogy volt ilyen büntetés. Jelen esetben 3, az én linkem szerint 2 ilyen volt. A linked szerint ezeket Wise, Briant és Winovich követte el. Márpedig az UR az personal foul

Akkor ha most újra átgondolod, hogy a "Egyszer sem kaptunk  Roughing the Passer, Personal Foul, és Unsportsmanlike Conduct büntetést" mondatod igaz-e, vagy sem, és jogos volt-e a kételkedésem, akkor talán kicsit visszafogod a lovakat, mert nagyon szaladnak. 

Én ezt írtam: "Egyszer sem kaptunk  Roughing the Passer, Personal Foul, és Unsportsmanlike Conduct büntetést!". Az Én linkemen: RP=0, PF=0, UC=0 a jelmagyarázat alapján. UR= Unnecessary Roughness=3-ról egy szót sem írtam. Fagyizunk! :) Azért köszönöm a  kioktatást és a figyelmeztetést! :)

Látom nehéz. Mindig megfogadtam, hogy nem fogok vitatkozni olyanokkal, akik nem tudják elfogadni, ha hibáznak, hülyeséget írnak, és ahelyett, hogy azt írnák, hogy bocs, benéztem, még nekiállnak vitatkozni, és nekik áll feljebb, és meg vannak győződve az igazukról, akkor is, ha köze nincs ennek a valósághoz. Lehet ez egy jó újévi fogadalom lenne?

NFL szabálykönyv remélem elfogadható, mint alapvető szabály, ugye?

Oké, akkor nézzük mik a "Personal foul" kategóriák az NFL hivatalos szabálykönyve szerint, a hivatalos NFL.com oldalról: 

1; Clipping
2; "Peel back" block
3; Illegal cut block
4; Blocking below the waist on kicks and changes of possession
5; Chop block
6; Crackback block
7; Blindside block
8; Unnecessary roughness
9; Players in a defenseless posture
10; Use of the helmet
11; Roughing the passer
12; Roughing/running into the kicker
13; Roughing the holder
14; Striking, kicking, or kneeing opponents
15; Twisting, pulling, or turning the facemask or helmet opening
16; Horse-collar tackle
17; Use of helmet as a weapon

Nos, akkor vajon az Unnecessary roughness az micsoda? Personal foul vagy nem ? Vagy épp az én linkem szerinti 3 db Blocking below the waist? Vagy a 2 db Blindisde block? Esetleg a Lowering the head = Use of helmet? 


Bónusz kérdés1: Nem tűnt fel, hogy minden csapatnál az általad adott linken 0 db Personal foul van? :) 
Bónusz kérdés2: Milyen ízű a fagyi?

Én egy link tartalmából idéztem pontosan, a lap tartalmát kritizáld, ne Engem, tulajdonképpen Velük vitatkozol, írjad meg Nekik, miért csinálnak olyan rovatot, ami üres. :) 

Na végre gyerekek! Ha valami rohadtul hiányzott a szezon során akkor ez volt az! Topin, te ilyenkor merre csavarogsz!? :))

Semmi szükség az ilyenre. Már az elején annyit kellett volna valakinek írnia, hogy vajon melyik honlap lehet a jó, mert az egyiken írnak ilyen büntit a másikon nem. Ahelyett meg...

Nem a link volt a rossz, hanem Hopi következtetése és ezáltal téves információja, utána beleállt egy vitába ahol nem volt igaza mivel nem érti vagy nem akarja érteni amit Croaker írt.

Egészen biztosan volt personal foul büntetésünk, erre még én is emlékszem, pedig a meccsek töredékét láttam.

Viszont ha a hopival szembeni fél cirkadalmas sorokban írja, hogy mit fogadott meg, akkor miért mond ellent magának? Ebből vitát csinálni, olyan, mintha  már három hónapja holtszezon lenne és mindenki feszülten várja a focit.

Kit érdekel, hogy egy volt vagy 3? A lényeg, hogy nagyon kevés volt a liga többi részéhez viszonyítva. Ez a "vita" még a vihar a biliben kategóriát sem éri el. 

OFF:

Josh Gordon-t pár hete aktiválta a Seattle, most ismét felfüggesztette az NFL a tiltott szerek használata miatt.

ON:

Viszont Antonio Brown azóta elfelejtődött, hogy már nem Patriots játékos. Érdekes, nem? Ennyi elég volt neki, hogy megokosodjon? Vagy amiatt volt az őrjöngés körülötte, mert hozzánk került és esetleg kihúzott volna miket a x...ból, amit nem lehetett hagyni? Ezt már sose tudjuk meg...

JMD-t is meginterjúztatja az Eagles.

Válasz Arsenal üzenetére

Mi pedig meghallgathatnánk Schottenheimer-t...