Draft Figyelő: Játékosok, akikkel a Patriots felvette a kapcsolatot

Kép
NFL draft

A Pats Pulpit oldala összeszedte, hogy a Patriots eddig mely a draftra jelentkező játékosokkal vette fel a kapcsolatot. Ennek az összeállítását fordítottuk le nektek. A lista a 2020.03.02-es állapotot tükrözi.

East-West Shrine Game

QB James Morgan, Florida International:  Javítania kell a döntéshozatali képességén ahhoz, hogy meglépje a következő szintet. Bár nem várható, hogy korai körökben kiválasztanák a drafton, de van annyi fejlődési lehetőség benne, hogy akár kiválasztásra kerüljön a középső vagy későbbi körökben.

WR Aaron Parker, Rhode Island: Parker egy nagyobb darab elkapó, akinek dolgoznia kell még a képességein, kissé nyers prospect. Karrierje legsikeresebb szezonja után érkezik a draftra: 81 elkapott passz, 1224 yardért és 9 touchdownért.

WR Malcolm Perry, Navy: a Navy volt irányítója megpróbálkozik azzal, hogy elkapóként vagy futóként megragadjon az NFL-ben. Az atkeltikus képességei lehetővé teszik számára a pozíciós váltást: tehetséges és veszélyes játékos ha a labda a kezébe kerül. Akár későbbi körös vagy szabadügynök célpontja lehet a Patriotsnak.

Senior Bowl

RB Eno Benjamin, Arizona State: az egyik legjobb futó prospect az idei drafton. Benjamin egy elkaphatatlan játékos és megvannak azok a képességei, hogy meg tudja ugrani a következő szintet,de még javítani kell a pályán való látásán, türelmén és a passzvédelmén is. Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy ő az első közepén kerülhet kiválasztásra.

WR Antonio Gandy-Golden, Liberty: ő egy magas külső elkapó, hatalmas fejlődési lehetőséggel, mint vörös zónában használható fegyver. Az routeok megfutásán és a nyers technikáján még dolgoznia kell, de ígéretes hosszútávú projekt lehet. Ami egyben azt jelenti, hogy akár későbbi körökben kerülhet kiválasztásra.

TE Jared Pinkney, Vanderbilt: Pinkey a combine alatt is találkozott a Patriotscal. Nem az a kifejezetten jó atléta, ami szükséges lenne a tight end pozícióhoz. De elkapási és blokkolási képességei fejleszthetőek,de az NFL-ben nem várhatunk tőle kiugró számokat.

WR Van Jefferson, Florida: a korábbi Patriots elkapó, Shawn Jefferson fia, aki az egyik top elkapó az idei drafton. Jefferson ügyes játékos amit az általa futott útvonalak is jól bemutattak. Jó kezekkel és profi szinten elvárt atletikussággal rendelkezik. Az egyenes vonalú sebességével nem feltétlenül nyűgöz le,de olyan játékos, akit már az első naptól be lehet dobni a mélyvízbe.

OG Jonah Jackson, Ohio State: az egyik legjobb belső támadófalember prospect az idei drafton. Jackson impresszív mérettel és mozgékonysággal rendelkezik. Ő egy kezdő kaliberű blokkoló, mivel kifinomult technikával rendelkezik futások és passzok esetén is. Sokoldalú játékos, aki guardként és centerként is fel tud állni.

RB Darius Anderson, TCU: sokkal türelmesebbnek kell lennie futóként és javulnia kell a pályán való látásban annak érdekében, hogy sikeres legyen az NFL-ben. De a robbanékonysága és az elkapásbeli képességei új sebességet hozhat a támadósornak. Jelentős tapasztalattal rendelkező játékos. A 2019-es évet 173 érintéssel, 951 yarddal és 6 touchdownnal zárta.

Combine

TE Adam Trautman, Dayton: Trautman lehet, hogy kis iskolából származik,de ő az egyik olyan tight end, aki gyorsan lép előre a draft boardokon annak köszönhetően, hogy meggyőző játékot mutatott a Senior Bowl-on: egy nagy és hatalmas játékos, aki bizonyított passzjátéknál. Javítani kell a blokkolási technikáján. Minden esetre a fizikai jellemzői elég érdekessé teszik őt.

TE Hunter Bryant, Washington: valószínűleg az idei tight endek közül a legjobb elkapó. Bryant lenyűgöző atletikussággal rendelkezik ami sokoldalúsággal párosul: minden formációban fel tud állni. A blokkolási képességeit fejleszteni kell, de minden képessége meg van ahhoz, hogy az első naptól kezdve pályára lépjen, mint move tight end (elkapó tight end)

TE Stephen Sullivan, LSU: Sullivan messze van az idei tight end rangos elejétől, mivel a blokkolási technikáján nagyon sokat kell dolgoznia, hogy megfeleljen az NFL normáinak. Sullivan mérete és atletikussága és a blokkolási technikájának hiánya miatt inkább elkapóként érhet el majd sikereket.

QB Jake Fromm, Georgia: Frommban hatalmas lehetőségek vannak, mivel magas a foci IQ-ja és döntéshozatali képessége is kiváló. De nem olyan tehetséges dobó, mint az idei irányítók. Ennek ellenére számos pozitív képessége vár fejlesztésre és ha olyan támadósémába kerül, ami nem a karerejére vagy lábmunkájára támaszkodik, akkor megvetheti lábát az NFL-ben.

WR K.J. Hill, Ohio State: Hill rekordot jelentő 201 elkapást jegyzett az Ohio State színeiben karrierje alatt, annak ellenére, hogy ez alatt az idő alatt négy különböző kezdő irányítóval lépett pályára. A draft középső köreibe várják a kiválasztását. Ő egy nagyon jó útvonalfutó, aki fürge és a mérete miatt produktív játékos lehet az NFL-ben, mint slot elkapó. Hill együtt edzett a Patriots segédedzőjével, Troy Brownal.

WR Tee Higgins, Clemson: Higgins egy nagytestű elkapó, aki jó sebességgel rendelkezik és van ereje ahhoz (és hajlandó is), hogy blokkoljon futójátékok során. Az általa megfutott útvonalak repertoárját bővíteni kell annak érdekében, hogy még produktívabb legyen. Az elmúlt szezonban elkapott 59 passz, 1167 yard és 13 touchdown és az ő atletikussága potenciális célponttá tette őt a Patriots számára.

WR K.J. Hamler, Penn State:  Hamler az összes olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami sikeres slot elkapóvá teheti őt a profik között: kiemelkedő útvonalfutó és rendelkezik a szükséges fürgeséggel, valamint ha egy az egyben megveri ellenfelét, akkor számos yardot tud még hozni belőle. Bár nem a legfizikálisabb játékos a mérete miatt, de jelentős potenciál lakozik benne.

TE Jacob Breeland, Oregon: Egy térdsérülés miatt félbeszakadt a senior éve. Breeland potenciális hátsó körös tehetségként érkezik a draftra. Annak ellenére, hogy hiányzik az atletikusság és még dolgozik a blokkolási képességén, a mérete és a keze miatt akár rotációs elkapó tight endként megragadhat az NFL-ben.

WR Denzel Mims, Baylor: méretének, fizikális felépítésének és elkapási sugarának elegye miatt Mims sikeres X vagy Z elkapóvá válhat az NFL-ben. Technikai oldalon fejleszteni és bővíteni kell az útvonalain, de az atletikussága és a folyamatos produktivitása olyan játékossá teszi őt, akire érdemes figyelni.

QB Jordan Love, Utah State: Love egy hatalmas potenciállal rendelkező irányító, aki akár kezdő irányító is lehet köszönhetően a karerejének és a zsebben mutatott mobilitásának. Valószínűleg még időre lesz szüksége, hogy felvegye az NFL ritmusát és muszáj fejleszteni a döntéshozatali képességét. Nagy valószínűséggel az első kör első felében ki fogják választani őt.

QB Jake Luton, Oregon State: Nem csak a 6-6 láb magasságával emelkedik ki, hanem Luton rendelkezik karjában a megfelelő tehetséggel és jól érzi nyomást, amivel sikeressé válhat az NFL-ben. Ő még nincs felkészülve arra, hogy kezdő irányító legyen. Azonban annak érdekében, hogy hosszútávon sikeres projekt legyen, fejlesztenie kell a mechanikáján. (Szerk.: vélhetően a dobási mechanikára gondol a szerző)

WR Henry Ruggs III, Alabama:  Ruggs az egyik legjobb elkapója az idei draftnak és ennek köszönhetően az első körben fogják őt kiválasztani. Elite sebessége és azok a képességek amivel a labdával a kézben megcsinálja a játékokat a pálya bármely pontján, teszi őt kivételes játékossá. Bár nem ő a legfizikálisabb és legnagyobb elkapó, attól még kifinomult elkapó, aki jó eséllyel pályázik arra, hogy az első naptól kezdve meghatározó játékos legyen.

WR James Proche, SMU: 2019-es szezonban még több snapet volt pályán, mint külső elkapó,de Proche slot elkapó, aki a fürgeségével és a zónahatárok megtalálásának képességével érvényesül. A mérete és a sebessége nem impresszív, de jó alapokkal rendelkezik a fejlődéshez.

WR Donovan Peoples-Jones, Michigan:  annak ellenére, hogy nem volt eltie produkciója az egyetemen, a volt ötcsillagos prospect csupán csak 103 elkapást, 1327 yardot és 14 touchdownt tud felmutatni a Michigannél töltött három év alatt. Peoples-Jones ennek ellenére egy érdekes játékos a kezei, a mérete és az atletikussága miatt. Magasan van a képességeinek határa és valószínűleg korán kiválasztásra kerül majd a draft második napján.

WR Michael Pittman, USC: Pittman lehet, hogy nem a legmeggyőzőbb atléta a pályán, de a mérete, a jó kezei és a hozzáállása miatt nyerni tudja a párharcait. A 22 éves játékosban van potenciál arra, hogy sikeres legyen majd, mint szituációs játékos, az oldalvonal mellett vagy vörös zónás elkapó.

WR Jalen Reagor, TCU: Reagor egy újabb első körös tehetség, aki valószínűleg egyből meghatározó játékos lesz az NFL-ben: eszméletlen sebességgel rendelkezik és ügyesen futja az útvonalakat, amihez párosul az a tulajdonsága, hogy megfelelő pozícióba hozza magát a játék sikeressége érdekében. Bár küzd némileg az elejtett labdákkal, hatalmas potenciál van benne, hogy kezdő kaliberű külső elkapó váljon belőle.

K Tyler Bass, Georgia Southern: háromszor választották be a Sun Belt konferencia első vagy második csapatába. A mezőnygól hatékonysági rátája 2019-ben esett picit: 54/68 (71,4%), amiből kettő kihagyott kísérlet blokkolt rúgás volt. Az extrák terén 100%-os volt, 36/36 és jól csinálta a kickoffokat.

OC Jake Hanson, Oregon: ő egy fejleszthető center, akinek finomítania kell a technikáján és erősebben kell támadnia az ellenfelét. Ennek ellenére jelentős tapasztalattal és szükséges football intelligenciával rendelkezik.

OG Solomon Kindley, Georgia: Isaiah Wynn volt csapattársa, aki masszív blokkoló a fal belsejében. Ahhoz, hogy sikeres legyen guardhúzánál vagy zóna blokkolásban, fogynia kell és fejleszteni kell a fürgeségén és a mozgékonyságán. Nagyon keményen ragadja meg az ellenfeleit és fizikálisan játszik.

OG Damien Lewis, LSU: Lewis nyers játékosként jelentkezett a draftra. Nagyon jó erővel rendelkezik és keményen játszik, de muszáj dolgozni a következetesebb technikáján, hogy jól bele lehessen őt helyezni egy zónablokkolási sémába.

OT Lucas Niang, TCU: annak ellenére, hogy egy csípősérülés véget vetett a szezonjának, Niang valószínűleg nem fog tovább csúszni a második napnál. A prototípus méretek és a jó futásblokk és pass protecion miatt sikeres NFL szintű offesensive tackle válhat belőle. Szüksége lehet némi időre, mielőtt kezdővé válik,de hatalmas potenciál van benne.

OC Cesar Ruiz, Michigan: sokoldalú játékos, aki játszott guardot és centert is a Michiganben. Sikeres projekt lehet mindkét blokkolási sémában. Benne van a potenciál, hogy NFL kezdő váljon belőle. A méretéhez képest meglepő fürgeséggel és erővel nyeri párharcait mozgás közben is és akkor is, amikor egy az egyben kell blokkolnia a neki szánt védőt.

OT Terence Steele, Texas Tech: Steelnek bizonyítania kell, hogy nem csak a méretével és a testfelépítésével képes megnyerni a párharcait, hanem a technikáján keresztül is. Rendelkezik minden olyan képességgel, aminek köszönhetően meghatározó játékos lehet: a méretei és azok a villanások, amiket bemutatott passz protektorként az egyetemen. Összeségében elmondható, hogy neki még időre van szüksége ahhoz, hogy idővel NFL kész tackle legyen.

OG Logan Stenberg, Kentucky: noha Stenberg sem a legmegfelelőbb technikával rendelkező belső falember, sem pedig atléta. De Stenberg nem fél használni az erejét és tudja, hogyan kell elnyomni a párharcokban a védőket. Annak ellenére, hogy a felépítése olyan, mint egy tackleé, valószínűleg guardként fog tudni érvényesülni.

OT Matt Peart, Connecticut:  átképzett guard, akinek képesnek kell lennie visszamenni guardba, ha azt kérik tőle. Peart impresszív mozgékonysággal rendelkezik a méretéhez képest. A karhosszúsága és az alapvető képességei NFL szinten kezdő játékossá fogják tenni attól függetlenül, hogy a falban hol áll majd fel. Fejlesztenie kell a lábmunkáján.

OG Shane Lemieux, Oregon: a hiányzó robbanékonyságot és hajlékonyságot a technikájával és a lenyűgöző erejű felső testével ellensúlyozza. Jobban alkalmazható, ha a embert kell blokkolni és nem zóna blokkolás. Fejlődnie kell a futásblokkolásban, de jó alapokkal rendelkezik az előrelépéshez.

OT Austin Jackson, USC: Jackson fejlődési plafonja magasan van, mivel rendelkezik minden szükséges tulajdonsággal ahhoz ,hogy kezdő kaliberű játékossá váljon az NFL-ben: kiválóan mozog, jó ereje van és ezt sikeresen használja futó- és passzjátékok során. Ennek ellenére a technikáján csiszolni kell mielőtt bedobják a mélyvízbe.

OT Alex Taylor, South Carolina State: lenyűgöző méretekkel (6-8 láb magas) rendelkezik és még mindig tud fejlődni ezen a téren, illetve jobban kell éreznie a játékot. Nagy a fejlődési plafonja és ha kap egy kis időt csereként, akkor segíthet neki finomítani a technikáján, hogy megfelelően használhassa a méret.

RB Joshua Kelley, UCLA:  eredményes futó a tackle-ök között, aki sajnos keveset nyújt passzjáték esetén elkapóként és blokkolóként. Kelley egy erőteljes futó, aki erejének és a pályán való látásával nyer yardokat, nem pedig a sebességével. 2019-ben csökkentek a számai, de még így is 1060 yardot futott és 12 touchdownt szerzett 229 labdacipelésből.

WR Tyrie Cleveland, Florida: egy magas elkapó, aki sebességének köszönhetően eredményesen támadja a pálya mélységeit. Ezt a dolgot támasztja alá az az adat, hogy 16.1 yardot szerzett áltagban elkapásonként karrierje során. Emellett szükség van rá, hogy bővítse az útvonalainak repertoárját, hogy sikeres lehessen az NFL-ben.

OC Lloyd Cushenberry III, LSU:  az LSU színeiben bajnokságot nyert és ezek után érkezett a draftra, mint az idei játékosbörze legkomlexebb belső falembere. Technikus, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, ideális a mérete és még csak 22 éves. Centert és guardot is képes lesz játszani a profik között.

DT Raekwon Davis, Alabama: erős alapokkal rendelkezik, bátor a futás megállítása során és sokoldalú játékos. Noha kollégiumi szinten pass rush esetén nagyon sok kivánnivalót hagyott maga után, de ha jó kezekbe kerül, akkor ki lehet belőle hozni a maximumot. A második napon kerülhet kiválasztásra, köszönhetően a atletikusságának és a 5-ös technikának megfelelő prototípus felépítésének.

DT Ross Blacklock, TCU: magas fejlődési plafonnal rendelkezik, akinek 2018-ban Achilles-ín sérülése volt. Blacklock egy fejleszthető belső védőfalember, aki számos jó tulajdonsággal rendelkezik: jó méretei vannak és jó technikája, tapasztalt játékos 2-gap sémában. (A védő egyszerre két lyuk védelméért felelős)

DE Bradlee Anae, Utah: annak ellenére, hogy nem a legatletikusabb edge rusher, Anae  hétről hétre jól teljesített a Utah színeiben, annak ellenére, hogy sok snapet játszott. A technikája és a különböző szerepekben szerzett tapasztalata pass rush terén, illetve a futójáték során való bevethetőség második napos tehetséggé emeli őt.

LB Patrick Queen, LSU:  lehet, hogy kissé alulméretezett és ezért csak passz ellen tűnik alkalmasnak,de ezzel jól illeszkedik a mai passzorientált játékhoz. A 20 éves játékos hatalmas sebességgel és mobilitással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy oldalvonaltól oldalvonalig bejátssza a pályát. Emellett kiemelkedően olvassa és reagálja le a játékokat. Potenciális első körös tehetség, aki egy napon kezdő játékossá válhat.

LB Josh Uche, Michigan:  Uche egy érdekes és fejlődési potenciállal rendelkező tehetség, aki még csak a benne rejlő potenciálnak a felszínét feszegeti. Bár a Michigannél eltöltött idő alatt nem produkált kiemelkedő számokat (4 szezon alatt 15.5 sack), az ő nyers atletikus kézségei produktív játékossá tehetik őt, ha a számára megfelelő rendszerben fogják használni.

FS Xavier McKinney, Alabama:  az idei draft egyik legjobb safetyje, akit valószínűleg az első körben fognak kiválasztani, nem nehéz észrevenni, hogy miért: kemény ütköző, lefedi a pályát oldalvonaltól oldalvonalig és számos szerepben tud játszani a defensive backfielden. Magas football IQ-val rendelkezik és már az első naptól kezdve meghatározó játékos lesz.

SS Jalen Elliott, Notre Dame:  sokoldalú és tapasztalt játékos, aki boxban és mélyen is tud játszani. Elliott egy kemény játékos, aki nem fél semmitől. Ez az agresszivitása kétélű fegyver, mert számos alkalommal rossz szöget választ vagy büntetést dobnak a megmozdulására.

LB Kenneth Murray, Oklahoma: az egyik legjobb linebacker az idei drafton. Hatalmas sebességgel és flexibilitással, ami miatt sikeresen lép hátra passz ellen. Olyan képességekkel rendelkezik, amilyenek elengedhetetlenek egy ilyen típusú védőnél. Szüksége van arra, hogy fejlődjön a döntéshozatali képessége.

DE Trevis Gipson, Tulsa: egy jó méretekkel rendelkező edge védő, akinek a tapasztalata és a fizikalitása segíthet meglépni a következő lépcsőfokot. Ennek ellenére a 22 éves fiatal védőnek fejlesztenie kell a technikáját pass rushban és futás ellen is. Emiatt valószínűleg az első évében még nem lesz meghatározó játékos.

QB Justin Herbert, Oregon: ő az egyik top irányító az idei drafton és sok draft boardon a harmadik legjobb irányító. Kiváló karja van,mérete és mobilitása adják a benne rejlő magas fejlődési lehetőséget. Herbert valószínűleg az első körben lesz kiválasztva.

Egyéb találozók

OG John Molchon, Boise State:  három évig volt kezdő, jó méretekkel és rengeteg tapasztalattal rendelkezik guardként és centerként is. Noha hiányzik az atletikussága ahhoz, hogy guardként húzzon vagy felvegye a versenyt az erőteljesebb defensive tackle játékosokkal, de rendelkezik fejleszthető szilárd alapokkal, amelyekre építeni lehet

DE Tyshun Render, Middle Tennessee State:  a róla szóló hírünket itt olvashatjátok:


Forrás: PatsPulpit

Hozzászólás

Ennyit fordítani... Köszönjük, nagyon szép munka! :) :)

Örülök, hogy tetszik :) Rengeteg munkaórám van benne,de remélem megérte

Mókás lenne egy Mason és Ste(i)nberg guardpáros :)

Jó sok WR, TE és O-line játékossal találkoztak. Tehát 2 FS, 2 SS, 2 LB, 1 P és egy K érkezik a drafton.

OFF, de fontos:

A Pats lehívta a 32 éves JMC opcióját, azaz marad Nálunk egyelőre. (Rapoport infója alapján.)

Más. Sanu sikeres műtéten esett át. 

TE posztra egy újraéledő Jimmy Graham? Láttam,B a GB kirakta. A Saints hasonszőrű csapat, ott jól ment. Persze, lehet eljárt az idő felette, de a TE nagy need.

Nagyon elkeseredett húzás lenne a leigazolása. A GB-s szezonjai finoman szólva sem sikerültek túl jól, pedig ott azért elég TOP irányító dobálta neki a labdákat. Ráadásként ő elég szar blokkolásban és már 33 éves. Nagyon kevésért talán még egy próbát megérne, de ő ezzel aligha érné be.

OFF

Az OL vezetésére korábban egyik esélyes exPatriota Ryan Wendell (C;RG) a Bills OL edzője lett. A maradó jelöltek: Bricillo, Popovich, M.Lombardi és esetleg Fisch asszisztens is.

OFF

Egy nagyon nagyon szuper szakmai blog foglalkozik pár érdekes dologgal..

https://stripsack.blogspot.com/2020/03/heti-blitz-2-amerika-blitz-e.html

Ebből az egyszerű példából is látható, hogy egy ilyen mindenki által imsert blitznél kapásból 4 OLineman is hibázhat, ha nem jól veszik fel az embereket és mindenki csak a vele szemben állóra figyelne..Az erős oldali Tackle és Guard alapból jól kell tolódjon, de a Center és a másik guard sem mélázhat el. Egyedül a gyenge oldali Tackle van könnyű olvasás mentén..

Nálunk több olyan eset is volt, amire ez a példa rámutat. Hogy a Guard ott maradt feladat nélkül, vagy a center rossz embert vett fel, vagy a Tackle és a Guard a 2 konfliktusból elvétette az egyiket..Ezért emeltem ki többször Karras szerepét, aki ebben látványosan bukdácsolt..Miközben a tévén kersztül a labdát nézve, úgy tűnhetett, hogy mást vertek meg..de valójában azért az emberért ő lett volna a felelős, Ebből fordult elő, hogy magányos Guardot is láttunk nálunk többször is, miközben máshol problémás helyzet alakult ki. És ha nem jött a blitz, akkor is megzavarodott a fal, mert nem jól osztották el a feladatokat. Láttunk Croakertől cikket erre is, amikor 3 ember őrzött egy edge rushert miközben a másik oldalon meg 1:1-ben volt 2 párosítás és sack jött belőle.

 

Off

A Rotoworld szerint Andrews-ról pozitív hírek érkeztek (bár még nem a teljes felgyógyulásról), így Karrast elengedhetjük, valahol jobban meg fogják fizetni.   

Sajnos Én úgy gondolom, ha Andrews jól is lesz szezonkezdetre, az örök bizonytalanság megmarad. :(

OFF

B.Buchmesser a Patspulpit szakírója szerint, amennyiben Brady nem lesz a következő szezonban a Pats játékosa, a legjobb (és egyben leggazdaságosabb) B terv a csapat számára, ha irányítónak Stidham-et választják. Noha a fiatal irányító előző szezonjának a „látható része” (előszezon mérkőzések+ 15 snap a bajnokságban ) nem volt túl eseménydús, mégis volt több biztató jel, de persze javítható negatívum is. (A szakíró több klippel illusztrálja indokait, a Patspulpiton megtekinthető.) Buchmasser szerint:

  • végigdolgozta a felkészülést, azaz végigcsinálta a playbook-ot,
  • az előszezonban, noha nem kezdő védelmek ellen játszott, voltak olyan remek hosszú passzai (+20 y), amelyek „kivédhetetlenek” voltak az adott szituban.
  • az előszezonban a Giants ellen mind a 65 támadó snap-et erőteljesen végig játszotta.
  • A jó döntése és a pontos passza még nem mindig járt együtt (Legjobb példa a Jets elleni INT-je, azaz jól döntött, hogy Boldent akarta megjátszani, de a passz magas volt, túlszállt a játékoson.)
  • néha az „olvasása” lassú volt és/vagy nem ismerte fel a blitzeket, ez több sack-et eredményezett.
  • mint pocket QB, illik a Pats rendszerébe.
  • kiszorította Hoyer-t a backup helyről, ami feltétlenül a bizalom jele.
  • a hiányosságok mind fejleszthetők Nála.

Saját megjegyzés: Mivel TB a szezon folyamán sajnos többször nem tudott gyakorolni, főleg Stidham helyettesítette, amivel BB is elégedett volt.

Ez csak egy azon hírek sokaságából, amelyek azt sugallják, hogy nem marad Bostonban. Ott a szerződésében foglalt kikötése a TAG tilalomról, hogy Ő dönthessen majd idén hová megy. A házuk eladása (bár nem tudom lett-e vevő). Az, hogy a szezon vége óta egyszer beszélt BB-vel azt is telefonon (és egyes hírek szerint nem ment jól). Van fent egy videó ahol JE-vel ülnek egymás mellett, és JE azt mondja a felvételt készítőknek, hogy TB nem megy sehova, de TB feje teljesen mást sugall. A Boston Heraldban jelent meg egy cikk Karen Guregian tollából, ami elég sarkosan azt állítja hogy megy (márpedig Ő 2007 óta csak a Pats-el foglalkozik kizárólag). Az sem jelent jót, hogy állítólag a csapat úgy gondolja, hogy most Brady-nél pattog a labda, mert Ők tavaly augusztusban megtettek egy ajánlatot felé. És nyilván van még bőven amiről nem is hallottam, vagy most kifelejtem. Emellett már csak egy hét van a FA piacig, és ha kimegy TB, akkor szerintem nem jön már vissza.

Véleményem szerint egy dolgot nem szabad elfelejteni, ami a CBA. Elméletileg most írták volna alá csütörtökön, de elnapolták szombatra. Addig nem tud a két fél érdemben tárgyalni, mert nem tudják, hogy lesz-e új CBA, és lehet-e hosszú távú szerződéseket írni (és milyen feltételekkel), vagy nem. 

Igen, ez is egy szempont. Nem látom miért adnának hosszútávút neki idén, amikor tavaly is egy egyévest kapott a kora miatt, és sajnos tovább romlott a teljesítménye nem csak számokban, de szerintem szemre is (persze ez szubjektív). Valahogy nem passzol BB szemléletébe hogy szentimentális alapon döntsön. Hozzáteszem, hogy sokakkal ellentétben nem hiszek még egy SB menetelésben TB-vel, mert ha marad, akkor pénzügyileg lesz nehéz köré ütőképesebb csapatot rakni a tavalyinál. Meglepetés persze mindig benne van a pakliban.

Félreérted a hosszútávot. Tavaly 1 éves szerződés volt + 2 éves garantálttal. (Ez a 6,75*2). Ha idén is egy ilyet akarnának adni, akkor jelenleg nem tudnák megtenni, mivel a mai nappal csak olyan szerződés köthető, ami 1 évre szól, tehát a 2020-as szezonra, és nincs benne ugyanúgy void év, mint ami most volt (2*6,75). Ha aláírják az új CBA-t, akkor vélhetően lehet kötni ilyen szerződést, de addig teljesen felesleges tárgyalni (a kinti szakírók szerint is), amíg nem tudni biztosat.

Ja, így már értem! Nem sok idejük marad. Bár így is fura miért nincs semmi pozitív hír ezzel kapcsolatban. Brees esetében például nyilván emiatt várnak, de azt lehet tudni hogy lesz szerződés. Brady-nél meg semmi.

Breesnél mindkét fél egyfelé húz, nálunk meg huzavona van a pénzen az éveken és a kiszolgáló személyzeten is..

Brees adja a Hometown discountot a Saints-nek..mert ott akarja befejezni és erős csapatot szeretne, nem rombolja fizetési igényekkel az utolsó évet. Hmmm...

Én meg azt nem tudom megképzelni, hogy TB nélkül valami középszar megirányítóval (mert sajnos olyanunk lesz, ha Tom távozik) évekig SB közelébe jussunk. A megfogadóirodáknál még mindig toronymagas favorit, hogy nálunk marad, hátha ők jobban tudnak valamit. :)

A kétezres évek elején nyert SB-k például még jobban szóltak a védelemről és a csapategységről meg a coaching-ról mint TB-ről mint sztárirányító. Ő is évek alatt lett az Aki. Most is lehet felhúzni egy beton védelemre épülő csapatot, amihez elég egy átlagos, de fejleszthető QB is, aki beérik mire nagy pénzt kell neki adni. Így az esélyek is maradnának mint anno.

Egyébként ez úgyis be fog következni, ha nem idén akkor jövőre vagy két év múlva. Tudom, hogy Tom vs Time és hasonlók, de ez a karrier már nagyon a végéhez közelít bármily nehéz is beletörődni. És nem ellendrukker vagyok, csak eléggé realista (egyébként jellemzően az élet más területein is). (a mínusz nem tőlem)

Szomorúan olvasom, hogy Te az írásod alapján nem igazán a Pats csapatáért, hanem inkább TB-ért szurkolsz, sőt szinte ócsárolod az esetleges következő irányítónkat. Pedig a sok pletykából/hírből még az is elképzelhető, hogy már TB-t sem igazán érdekli a Pats és nem feltétlenül csak a pénz miatt. Nem kell ennyire elkeseredni, TB után is van élet és főleg lesz csapat!, persze másmilyen, de az az izgalmas, hogy nem tudjuk előre, hogy milyen lesz a másmilyen. :) (Röviden persze azt is írhattam volna, hogy ez az NFL és nem a spanyol gurulós bajnokság).

Ez van papa, nekem Brady, Gronk, Belichick és Kraft az Isten, ezen a Patsen nőttem meg, ha ők nem lesznek, az már egy teljesen más hitványabb világ lesz. 

Tudod egy tulajdonos egyetlen jó edzővel, 2 elit játékossal +51 senkivel nem nyert soha egyetlen SB-t sem, nemhogy hatot. Az elmúlt 20 évben viszont nem igazán láthattál a Pats-ból sokat, ha csak az Isteneidet figyelted, akik rövidesen szép lassan mind elhagynak Téged és a hasonlóan gondolkodókat. Ha majd BB is elmegy és netán Krafték eladják a csapatot, Nálam akkor is PATS VOREVER! (A világ pedig nem az Istenek eltávozásával lesz hitványabb, hanem a csapatszellem megszűnésével, de remélem ezt Istenek nélkül is megtartjuk.)

Én is, mint szerintem sokan itt, rajtuk nőttünk fel, lettünk Pats fanok. De ha ők befejezik, akkor még mindig a csapatnak fogok szurkolni. Nem egyes emberek miatt  (kivéve JE11) lettem Pats-es. Bármennyire is "hitványvilág" lesz a következő jó pár év én itt leszek 

 

OFF

A liga, egy speciális alapjából, a szezon befejezése után pénzjutalomban részesíti azokat az UDFA és hátsókörös játékosokat, akik ezen helyzetüknél fogva, jó játékuk ellenére!, „méltatlanul” keveset keresnek. Idén a top 25 közé 3 Pats-es játékos került be:

...6. C T.Karras (221. pick) $393ezer (avg. salary: $630ezer; total snap: 1120)

...8. CB J.C.Jackson (UDFA) $375ezer ($573ezer; 789)

...22. T M.Newhause (169. pick) $307ezer ($903ezer; 778)

 A két OL játékos teljesítményét Mi gyakran erősen kritizáltuk, a liga másként látta. :)

Nem a teljesítmény miatt kaptak plussz pènz, hanem a kiemelkedő snap számèrt. De ettől függetlenül nem voltak rosszak :)

Azért ez a snap szám mennyiség maga is teljesítmény, nem beszélve Jackson-ról, aki Gilmore után, másodévesként, a legjobb CB-ünk volt: 10 Pdef (3. legtöbb a csapatban!), 5 INT (2. legtöbb a csapatban!), 2 FF(1FR) és 1 rúgás blokkolás. :)

A snap szám nem feltétlenül teljesítmény, egy depth chart alján lévő esetében nem a fejlődést mutatja, hanem azt hogy lesérültek előle és nem volt pénz jobbat hozni..Ellenben egy olyan esetében, aki előzi a többieket, akik egészségesek, a depth charton a valós teljesítményével, na ott valóban arról van szó, hogy jól is játszott az "olcsójános".. Newhouse esetében ez nincs így, és Karras is csak Andrews kiesése miatt került képbe. JCJ meg valóban jól tolta, még ha a végén JMC sérülésével több snap is jutott neki, mint tervezve volt.

Én azért annál jobban árnyalnám a két OL játékos helyzetét/szereplését, mint ahogyan Te az első mondatodban "elintézted", noha leegyszerűsítve igaz amit írtál. Egy 6. körös backup lépett előre kezdőnek egy teljes szezonra!, noha korábban leginkább a garbage-time-ban játszott, mert az Ofal összetételét nem igen szokták kényszer nélkül bolygatni/rotálni ill. egy 5.körös "öreg" pedig megoldotta, úgy ahogy, a csapat pénztelenségét egy kulcsposzton, amit általában 1.körösök töltenek be. Messze nem rajtuk, gombokért játszókon, múlt, hogy mondjuk nem jutottunk el az AFC döntőig legalább. Ők lettek a "kényszer legjobbak", azaz nem véletlenül nem Ferentz volt a center és nem Cunningham a LT. Egyébként biztos vagyok benne, hogy ebben a szezonban fejlődtek is. Nem sajnálom tőlük a pénzt, örülök, hogy kapták, pedig lehet egyikük sem játszik már nálunk az új szezonban!

Egyébként ilyen olcsó Ofallal játszott valaha a Pats? (A cap hit 16%-a!!! a 6 játékos, és ebből a fele ~14%. A 3 S játékosunk 22,5%!) Nem is tudom miért vártunk tőlük olyan sokat és persze jövőre valószínűleg még olcsóbb lesz. :(

A szezon előtt is tudott volt, hogy Karras a backup és ferentz csak eztán jöhet a sorban, szóval nem értem ez hogy jött ide. Ahogy Cuni sem..ezért van a depth chart.

Attól mert végigtolták az évet, még nem lesznek jók. A pénzt pedig NEM a jó teljesítményért kapták ez a lényeg, hanem a mennyiségért. Ez a pénz nem a minőséget dotálja..

Az OLine olcsósága se zavarjon meg..vet.minért játszók, újonc szerződésben lévők alkották + Mason. Ez a lényege egy roster menedzselésnek, és ezért engedi el a lejárókat a Pats, mert újonc szerződésekben lévő vagy vet.minért érkezőknek kell betölteni azt az űrt, amit máshol gigapénzen fizetnek meg. Ezt pedig a rendszer amit futtat BB tökéletesen lehetővé is teszi nekik..

Ha hosszabbítanánk Thuneyval és Wynn se újonc szerződésben lenne, egészen más számokat kapnánk. Ezért nagyjából elképzelhetetlen a Thuney resign..

A játékosok elfogadták az új CBA-t. A 2020-as salary cap $198,2M, a Pats-nak $25,43M a cap space-e.