Törölték az előszezon mérkőzéseit

Kép
background

A liga, tulajdonosok és a játékosszakszervezet (NFLPA) közös döntése értelmében a korábban négyről kettőre csökkentett előszezonmérkőzés is elmarad. Legkorábban az alapszakasz első mérkőzését rendezik meg, szeptember elején.

A másik döntés értelmében az eddigi 90 helyett 80 fővel kezdik meg a csapatok az edzőtáborokat, így minden csapatnak el kell küldenie 10 játékost.

59 koronavírusos játékost találtak, azonban a hírek nem szólnak arról, hogy ez az aktív eseteket jelenti, vagy akik összesen elkapták a vírust. 

Az NFLPA a következő edzéstervet vázolta fel a játékosoknak ma este: augusztus 3 és 14 között zajlanának az edzőtermi, kondicionális edzések. Augusztus 15-e után sisakban, de még pólóban és rövidnadrágban elkezdődnének a pályán tartott edzések. Késő augusztus-kora szeptemberi időszak alatt pedig lenne 8 db. teljes felszerelésben elvégzett edzés. Ez a terv egyelőre még tárgyalás alatt áll.

Augusztus 3-a előtt a korábbi terv szerint alakulnak az események (gsn egy korábbi cikkben így fogalmazott):  Az első napon (07.28) csupán tesztelik a játékosokat, a második és harmadik napon nincs tesztelés, a negyedik napon jön a második teszt. A két negatív teszttel rendelkező játékosok az ötödik napon beléphetnek a létesítményekbe és megkezdhetik az edzéseket. Az ötödik naptól lép érvénybe a mindennapos tesztek protokollja, amely az edzőtábor első két hetében biztos megmarad. Utána pedig abban az esetben kerül rájuk sor naponta, ha a fertőzöttek aránya meghaladja az 5 %-ot. Ellenkező esetben kétnaponta tesztelnek majd.

Mi történik azzal, akinek a szezon során lesz pozitív a tesztje?

- Ha játékos: akkor karanténba és sérült listára kerül. Ebben a szezonban korlátlan számban lehet majd játékosokat erre a listára rá tenni, illetve erről a listáról le venni. 

- Ha edző: távol kell maradnia a csapattól. Nem lehetséges, hogy fentről, vagy egy zárt helyről irányítsa a csapatot.

- Ha játékos/edző egy idegenbeli mérkőzésen produkál pozitív tesztet: abban a hotelben kell 1-2 hétig karanténban maradnia, ahol a csapat megszállt. Addig kell ott maradnia, amíg nem lesz negatív a tesztje.

Hozzászólás

Rossz hír, nagyon rossz hír.
Ez az én olvasatomban még jobban veszélyezteti a szezon kezdetét.

A hírek persze nem túl jók, de pénzzel (van bőven, csak áldozni kell!) és önfegyelemmel/átmeneti életmód váltással/szabályok betartatásával szerintem megoldható a szezon. A játékosok többsége egyetemet végzett, csak tudják mi az az exponenciális függvény...

A roster tulajdonképpen közel 70 fős lesz (53+PS 16), ebből csak tud játszani majd hetente negyvenvalahány játékos és a kivágott játékosok, ha van eszük, ugrásra készek lehetnek negatív teszttel.

Ha elindul a szezon, a valaha legizgalmasabb lesz... 

Így van és egyben a legbizonytalanabb is. Aki az idei SB-t nyeri, na az bizonyította, hogy a legjobban tudott alkalmazkodni a különleges körülményekhez (is) - az biztosan egy jó alap a hosszú távú csapat-eredményességhez. 

Ebben most nem értünk egyet. Szerintem minden eddiginél nagyobb lesz a szerencse faktor, mérkőzésről mérkőzésre. Mert lehet, hogy 5-5 játékos dől ki a keretből adott meccsre, de ha az az 5 az egyik csapatnál a kezdő 5-ös fal, a másiknál a 3. számú cserékből jön össze, akkor jó eséllyel nyer a szerencsésebb, de egyébként esélytelenebb csapat, míg aki jogosan nyerne, mert tudásban, edzői kar tekintetében stb. megérdemelné a rájátszást, a szerencse, pontosabban a hiánya miatt nem ott végez, ahol végezne normál esetben. Szerintem ez inkább orosz rulett év lesz, mint valós tudásról tanúbizonyságot adó szezon. Extrém esetben simán nyeri a csoportot a Jets. És nem feltétlen azért, mert jól alkalmazkodnak, hanem mert adott héten kevesebb kezdő esett ki a keretből. Az szerintem egyik csapatnál sem elvárható, sőt, kivitelezhetetlen, hogy a cserék egyenértékűek legyenek a kezdőkkel. Nem véletlenül nem annyi a fizetésük sem. 

Abban egyetértek, hogy nem a valós tudásról fog szólni.

De azért a szerencsével vitatkoznék : nyilván az is benne lesz, de igen sokat lehet tenni azért, hogy az a bizonyos kezdő ötös fal ne dőljön ki. Igen nagy mértékben múlik rajtuk is, a többieken is, a csapatvezetőkön is, a szervezésen is.

Bizonyos dolgokat be kell tartani, azokat ésszerűen kell kitalálni, és akkor a szerencsefaktor erősen redukálható.

 

Aki olyan hülye, hogy 200+ fős medencés buliba megy hét közben, az nem azért megy az IR-re, mert peche volt.

Az utolsó mondatodra: ha nem tévedek, van lappangási ideje (akár 10-12 nap) a vírusnak, abban ugyan nem vagyok biztos, hogy mikortól mutatható ki. Tegyük fel, az ellenfél csapatban van az az egy-kettő hülye, aki ahogy mondod, medencés bulit csap. Aztán a pályán, még diagnosztizálatlanul találkozik a mi játékosaink közül jó párral. Tök jópofa a rácsra a plexi, de azért azt ne gondoljuk hogy a kupac alján az mindentől megvéd, vagy amikor összecsapnak a falemberek mint két víziló, akkor egy hands to the face-el, vagy egy facemask szabálytalansággal nem lehet bevinni a saját szervezetbe a vírust.

Aztán innentől megkapta a másik csapat is a másik hülye miatt a vírust, és indul az, amiről beszéltem. 

Abban egyetértünk, hogy a szerencsefaktor redukálható, de még így is hatványozottan magasabb, mint eddig valaha volt. Az pedig kizárt, hogy ezek a játékosok üvegbúra alatt éljenek 4-5 hónapon át. 

Ha a teszt kiszűri a lappangási idő alatt is a fertőzötteket, akkor stornó az a rész.

Aki szezon közben medencés bulira megy, (ha egyáltalán csak úgy oda mehet ahová akár), azt vissza se engedik a csapathoz, sőt még cut is lehet. Az OL, QB játékosok meg a legintelligensebbek.

Az orosz rulett azért kicsit túlzás... szerintem. 

Sok minden függ a körülményektől. Mennyire engedik a hozzátartozókat a játékosokhoz. Milyen körig (gyerek/feleség? nagymama? Testvér? stb). Ha engedik, akkor őket ki ellenőrzi, hogy hova mennek, kivel találkoznak? Annyi helyen össze lehet szedni ezt a francot, hogy szerintem az orosz rulett nem túlzás. Ha szerencséd van, akkor más is betartja a szabályokat, ha nem, akkor pech, és "ártatlanul" mehetsz IR-re. 

Azért egy-egy adott meccs a pályára lépő játékosok tudásáról fog szólni, a többivel egyetértek. :)

Ezt a vírushelyzetet kicsit katonásan kell kezelni, ahol a "kimenőn" sem lehet akárhova menni. A pozitív teszt meg egy néhány hetes sérülésként kezelhető a csapat szempontjából, ahonnan ráadásul vissza lehet térni. Nem elbagatellizálni akarom a dolgokat csak valahogy emészthetővé szeretném tenni...

Én pont amiatt gondolom, hogy aki a váratlan, valószínűleg mindenkit érintő körülmény-változásokhoz a legjobban tud igazodni a maradék csapatával - na az menetelhet előre. A szerencse annyiban persze játszik, hogy nem tudod, ki fog kiesni a sorból - ámbár ez igaz a normál szezonra is, ott sem tudod, ki fog megsérülni.

Szóval nekem pont az lesz az érdekes, hogy ahol beüt a vírus, na azok mit tudnak kihozni a maradékból a következő hétre-hetekre. Oda kell a kreativitás meg a játékos ismeret, hogy akkor is legyen csapat, ami valamennyire harcra kész.

Hát majd meglátjuk, én azért drukkolok, hogy ne ezen múljon, mert persze ha kiesik 3 támadófal játékos, akkor azért nincs túl nagy tere a kreativitásnak, abból mészárlás lesz... :) :) :)

Egyetértek, azért ha ne adja semmi égi kidől Mahomes korona miatt 2 hétre, akkor azt a chiefs megérzi (vannak még ott jó játékosok nem azt mondom), vagy mondjuk ha Vrabel nem irányíthat (bár kötve hiszem, hogy ne oldanák meg valahogy), azaz ha kulcsszereplő esik ki hetekre azt jobban megérzi a kizárólag kulcsszereplőre épülő csapat, de a pats idén más, nagyon más. 

Ó, szerintem még élvezi is a mester ezt az új helyzetet... Úgy fog tili-tolizni, meg trükközni, mint még soha. Megnyerjük a bajnokságot, mindenki károg, hogy a vírus miatt, aztán jövőre megint, hogy az öreg bebizonyítsa, hogy nem csak azért... :-) Ennyit az uborka szezonos agymenésemről. Amúgy necces, hogy lesz-e egyáltalán szezon... :-(

Ha megnyerjük a bajnokságot, kirobban a COVID-gate, mert inkább valószínű, mint nem, hogy a VÍRUS nem egy kínai által elfogyasztott denevér miatt, hanem az étkezést digitális kamerára rögzítő, a foxboro-i csapatöltözőt takarító mexikói asszony másod unokatestvére által feltett YouTube videó útján terjedt el a világban, különös tekintettel az USA-rá. Ráadásul a vírussal fertőzött adathodozót Belichick közvetlen szomszédjának bejárónője kukázta ki, így egyértelműen bizonyítható, hogy a csapat keze van a dologban, amire közvetett bizonyítékul szolgál az a tény is, hogy New Englandben a legalacsonyabb, Miami környékén a legmagasabb a fertőzés arány. Bosszú a Miami Miracle miatt.

Mindenesetre nevetséges, hogy ez a korona névre meghallgató szarság mennyire túl van lihegve itt is. Ha így folytatják, tényleg nem lesz szezon. A söntéseket azért remélem békén hagyják!

Nem tudom, valszeg marhára nem értek hozzá, de mi alapján lesz szűkítve a keret??? Mármint a rendszert vágom, de azért így is ki kell rakni jópár játékost, ők mi alapján lesznek elbírálva? Mert egy dolog az edzésen mutatott játék, de nem véletlenül van normál esetben 4 előszezon meccs. Gondolok itt elsősorban az újoncokra. Sokan eltűnnek a holtszezon alatt, mindenki úgy veszi hogy repülnek majd, aztán a preseason meccseken győzik meg a stábot, hogy nem kéne őket elengedni. Vagy éppen az ellenkezője, edzéseken szárnyal, aztán a meccseken kiderül hogy hamis volt a kép. Szerintem ez most nagyon fog hiányozni, véleményem szerint rengetegen fognak rajta veszíteni. 

Erre tud valaki valami okosat mondani? Én nagyon tartok hogy tőlünk is igazi tehetségek fognak menni, nem szeretném jövő ilyenkor az asztalt csapdosni, hogy mi a fa..ért lettek elküldve...

* Oké, most olvastam, hogy 80 fős keretek lesznek. Bár még akkor is ki kell a legtöbb csapatnak vágni jó néhány embert igazi tesztjáték nélkül :(

Hát a 80 fős edzőtábori keret már csak 11 fővel fog csökkenni mert 53+16 PS=69. És mivel oda-vissza átjárás lehetséges a roster és a PS között, ez soha nem volt játékos mennyiség. Előtte azonban "látatlanul" a 90-ből 10 főt el kell elküldeni. Ez Nálunk is hamarosan megtörténik és itt, ha megnézed a roster-t, nagy valószínűséggel nem vesztünk értékesnek tűnő játékost. Viszont az edzőtábor alatt, ahol azért valamit talán már lehet látni a képességekből is, cserélődhetnek a játékosok és nem csak a vírus miatt. Az adott évben viszonylag magasan draftolt (4.-5 körig) játékosainkat nem szoktuk kivágni, azaz nyilván elsősorban az UDFA-k lesznek elküldve. Egyébként az előszezon meccsei alapján legfeljebb! 1-2 játékos szokott bekerülni az 53-ba és a meccsek nagy részében a harmadvonalak csapnak össze. Ami Nekünk inkább hiányozni fog, az a Stidham/CN snap-ek a kezdőkkel és az új TE-ek meccsszituációs képességeinek felmérése. Így legalább meccs sérülések sem lesznek... :)

A Patspulpiton már van is tipp ez első 10 cut-ra...:)

Szerintem pedig nagyon hiányozni fog az az 1-2 előszezonbeli meccs. Főleg az UDFA-k esetében. Onnan is kikerülhetnek jó játékosok. Ők szinte csak úgy juthatnak be, ha megmutatják magukat ezen a lehetőségeken. Csak emlékezz egy 2014-es UDFA játékosra, Malcom Butlerre. Nálunk a Liga egyik legjobb DB-je lett.

A sérülésekkel kapcsolatban viszont egyetértek.

Már tizenx éve van legalább egy UDFA játékos nálunk, aki bekerül a végső keretbe. Idén viszont mocsok nehéz dolga lesz nem csak a draftolatlan, de a hátsó (5+) körökben draftolt játékosoknak. Sztem ők leginkább a practice squad helyekre hajthatnak, hacsak nem villantanak DROY/OROY szintű teljesítményt az edzéseken (amire igen kicsi az esély)

Az USA kiadott egy tájékoztatót a pozitív tesztek koncentrációjáról 100ezer főre vetítve. A csapatok székhelye szerint a legbiztonságosabb hely Foxbrough 3,27-el. Legrosszabb helyzetben Florida van, Miami 67,53, Glendale (Arizona) 54,87, Jacksonville 45,72, Tampa 39,78... aztán jön Nashville és Kalifornia...

Úgy lesz itt szezon, mint az Egyenlítőn júliusi hóesés.

A "Dislike" én voltam és nem neked szól, mert remek a hasonlat :), hanem a tartalomnak. Sajna egyre jobban efelé megyünk és kezdik sötét fellegek takarni az NFL szurkolók egét.

Én is érzem a rémét annak, hogy rendes szezon nem lesz, viszont kell pénz az egész szervezetnek és valami biztonságosabban működtethető pótlékot (pl. Pro Powl előtti ügyességi parádé-szerűség) fognak kitalálni, hogy a közönség ne lankadjon és azért legyen valami bevétel.

Azért a több mint 6000 m magas Chimborazo-n júliusban se eső esik. :) Igaz, 1 fokkal délre van az Egyenlítőtől. 

Amúgy az a legszebb az egészben,hogy mindenki a játékosok miatt aggódik. Mi lesz ha kidől 4 hétre az edzői gárda??? 😆

Az edzői gárdákban ráadásul rengeteg olyan van akik már a veszélyeztetett korban vannak. Szóval engem inkább az lep meg, hogy az még nem merült fel, hogy az edzői karok bizonyos tagjai kiülik a szezont.

Illetve, nem tudom idézni pontosan, ha megfertőződik egy edző, akkor semmilyen formában nem lehet jelen a csapatnál. Videó módban sem? Vagy ez már az “igazi” amerika és félnek, hogy a képernyőn át is terjed ez a sz@r? ... :-)

[VICC]

Ha az edzőtábor első napján a vitamin koktéllal mindekinek beadják a vírust, akkor a szeptemberi kezdésre egy védett és felépült csapatunk lesz!

Ez szerintem simán kivitelezhető, különösebb kockázat nélkül!

 

Ezzel az a baj, hogy pl a magyar úszóválogatotton végigment a vírus és kb nyoma sem maradt a szervezetükben a vírusnak így védettség sem alakult ki. Szóval a szándékos végigfertőzés sem biztos, hogy segít.

Akkor felmerül a kérdés,hogy ha lesz védőoltás akkor majd hatásos lesz e a vírus ellen. Ha nem lesz védettség (mivel számos alkalommal előfordult,hogy visszafertőzödtek emberek) akkor még nagyon sokáig együtt kell majd élni ezzel a vírussal.

Többek között pont ezért nem lehet pillanatok alatt védőoltást alkotni, sok melóval, rengeteg teszteléssal jár és az sem biztos, hogy jó irányba indulnak el a kutatók. Hatékony védőoltás legkorábban jövőre várható.

És akkor arról nem is beszéltünk, hogy mutálódni fog, sőt mutálódik is. Nem véletlenül kell (már aki, de ez más téma...) évente influenza oltást beadatni. Rémlik még március-áprilisból, amikor azt írta egy magyar cikk, hogy eddig 7-8 változatot, mutációt találtak csak Magyarországon. Azóta világ körüli úton van a vírus, és ki tudja jövőre hol fog tartani, mi alakul át benne, és hiába véd az oltás (ha véd) 3-5 típusától, ha jön akár csak 1 új is. 

Idézet Anthony Fauci-tól, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadójától: "A járványügyi szakértő szerint elképzelhető, hogy a koronavírust soha nem fogjuk tudni eltüntetni a föld színéről, az országok vezetőinek és az egészségügynek azon kell dolgozniuk, hogy a vírust alacsony szinten tartsák."

Nem tudom mire lesz jó az oltás, szkeptikus vagyok. 

Ráadásul az olyan országok, mint Banglades, India, Kína 100 milliós/milliárdos "keltetőként" működnek, mert olyan nagy a népsűrűség, hogy szinte reménytelen, hogy izolálják a fertőzést.

Newton mostanában egész sokat lóg OBJ-vel ... :)